M4K o elektrykach - kolejna "gwiazda" YT wypowiada stek bzdur o elektromobilności

Beep21

Posiadacz elektryka
Poszukajcie sobie na YT kanał Miłośnicy 4 kółek i najnowszy film o elektrykach -

Tak KOŃCZĄ "wspaniałe" ELEKTRYKI. Czyli EKO ŚCIEMA pełną GĘBĄ!

Jestem przerażony ignorancją autora a jeszcze bardziej poklaskiem wśród komentujących

Last edited:

Michal

Moderator
W takich wypadkach dobrze jest nie linkować do takich treści, bo w ten sposób się je trochę promuje. Mechanizmy google widzą, że ludzie wstawiają linki do takich treści na forum o elektromobilnosci, więc jak później ktoś szuka jakiś treści o EV, to google im podsuwa takie gówno.

Jak już chcesz ponarzekać na głupków, to wystarczy wstawić nazwę filmu i napisać dwa słowa.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Oj tam, niech sobie jeżdżą i płacą za to. Mnie bardzo pasuje, że mam przywileje takie jak bus pas darmowe parkowanie i możliwośc nieobciążonego dodatkowymi podatkami "tankowania". Jeśli ktoś chce znaleźć to znajdzie elektryka w swoim budżecie i będzie z tego korzystał. A dla tych którzy nie dojadą do Chorwacji na jednym baku... no cóż, niech jeżdżą tym czym chcą.
Co rozsądniejszy przekona się do elektryka, a "twardogłowych" nie przymusisz. Skoro "guru" pisze, że elektryki są "be" to będą wierzyć dopóki "guru" nie dostanie elektryka i nie powie że jest inaczej:) A później elektryki będą już fajne.

Beep21

Posiadacz elektryka
Tylko mnie przeraża ta ilość twardogłowych która tam występuje i zastanawia mnie czemu aż tyle osób ma już wyrobione zdanie o pojazdach elektrycznych, gdzie mogę śmiało założyć że 99% z nich nawet w elektryku nie siedziało jako pasażer 😅. Ja wiem że elektryki to nowość i jak się ludzie z koni na auta przesiadali to pewnie było podobnie ale krucze, mamy teraz zupełnie inne czasy, ludzie są już niejako oswojeni z technologiami a na widok elektryka dostają wścieklizny. Jakoś baterie w smartfonach i laptopach im nie przeszkadzają, tego samego smartfona tylko z numerkiem wyżej też kupują bez narzekania 🤷‍♂️ A "guru", cóż, już na wstępie się odkleił grubo leci z teoriami spiskowymi

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Tylko mnie przeraża ta ilość twardogłowych która tam występuje i zastanawia mnie czemu aż tyle osób ma już wyrobione zdanie o pojazdach elektrycznych, gdzie mogę śmiało założyć że 99% z nich nawet w elektryku nie siedziało jako pasażer 😅. Ja wiem że elektryki to nowość i jak się ludzie z koni na auta przesiadali to pewnie było podobnie ale krucze, mamy teraz zupełnie inne czasy, ludzie są już niejako oswojeni z technologiami a na widok elektryka dostają wścieklizny. Jakoś baterie w smartfonach i laptopach im nie przeszkadzają, tego samego smartfona tylko z numerkiem wyżej też kupują bez narzekania 🤷‍♂️ A "guru", cóż, już na wstępie się odkleił grubo leci z teoriami spiskowymi
Większości, niestety nie stać na te samochody więc najprostszą reakcją jest zawiść. Dlatego rządzą nami tacy, a nie inni.

ELuk

Pionier e-mobilności
To nie tylko kwestia kasy.
Niestety większość ludzi ma zawsze opór przed nowym, innym, przed potencjalną zmianą rzeczywistości ich otaczającej i koniecznością dostosowania.
No i zawsze dochodzi element irracjonalnych uprzedzeń.
Ja tak miałem z iphonami i Apple.
Obecnie jestem w ekosystemie, a jeszcze 3 lata temu byłem członkiem kościoła anty-Apple, od zawsze wierny Sony (z Ericson kiedyś).
No ale nie miałem wyjścia bo cała moja rodzina wcześniej przeniosła się do Apple, No i zostałem sam, wykluczony z zalet ich wzajemnej kooperacji w tym zamkniętym środowisku.
No i siłą rzeczy się nawróciłem, a teraz funkcjonuję z większością ich zabawek.
Jak otworzyłem się na Apple to otwarcie na BEV było już prostą konsekwencją złamania „kręgosłupa oportunizmu” ..., 😉🤣😎✌️

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
Jak Cie do czegoś zmuszają, zakazują na siłę ,to reakcje ludzi też robią sie skrajnie odwrotne

Michal

Moderator
Lodówki, freon, poczytajcie - gdyby nie zmuszali, to byłby rak i tragedia.
Tutaj jak nie będą zmuszali, to będą suszę, powodzie itp.
Większość ludzi to idioci, trzeba nimi sterować odgórnie, bo inaczej będzie źle.

Last edited: