Mam takie pytanie nt. Wall Connectora gen.2

krzyss

Pionier e-mobilności
Dobra, udało się ogarnąć temat, więc zostawię info dla potomnych ;).
Trzeba pisać maila na [email protected] podając dane do faktury i nr VIN Tesli, w odpowiedzi dostaje się proformę oraz link do dokonania płatności kartą na stronie Tesli. Po zatwierdzeniu należy zamówić kuriera po odbiór przesyłki z serwisu w Ząbkach, paczka ok. 80x40x20cm, waga do 10kg. Cena wallboksa to 2350zł brutto (brałem z kablem 7,3m).
Potanial znow ??? Bylo juz drozej.

abes99

Posiadacz elektryka
Wallbox zamontowany, słupek aluminiowy 100x30x2mm, 2mb, malowany proszkowo (niecałe 150zł od producenta ogrodzeń aluminiowych), zaślepka profilu, 2 worki betonu, 2 gniazdka 230V dodatkowo z tyłu i popołudnie roboty :cool:.

Attachments

• WhatsApp Image 2022-07-09 at 22.35.57.jpeg
    WhatsApp Image 2022-07-09 at 22.35.57.jpeg
    441,8 KB · Liczba wyświetleń: 51
  • WhatsApp Image 2022-07-09 at 22.25.24.jpeg
    WhatsApp Image 2022-07-09 at 22.25.24.jpeg
    480,7 KB · Liczba wyświetleń: 51
  • WhatsApp Image 2022-07-09 at 22.31.39.jpeg
    WhatsApp Image 2022-07-09 at 22.31.39.jpeg
    95,6 KB · Liczba wyświetleń: 49

Olecki

Pionier e-mobilności
IP55, nie powinno być problemu ;)
Przez rok czy dwa może i tak.. Później woda słońce w lecie oraz z mróz i śnieg w zimie zrobią swoje, to tylko kwestia czasu. O ile dla stycznika wilgoć nie stanowi wielkiego problemu (najwyżej korki wywali) to śmierć elektroniki to tylko kwestia czasu. Zresztą po kilkunastu latach pracy w firmie zajmującej się naprawą elektroniki na dużą skalę ja bym bez osłony nie powiesił urządzenia z elementami zasilanymi prądem stałym nawet z normą IP67 bo to proszenie się o kłopoty.

JareG

Pionier e-mobilności
Trzeba pisać maila na [email protected] podając dane do faktury i nr VIN Tesli, w odpowiedzi dostaje się proformę oraz link do dokonania płatności kartą na stronie Tesli. Po zatwierdzeniu należy zamówić kuriera po odbiór przesyłki z serwisu w Ząbkach, paczka ok. 80x40x20cm, waga do 10kg. Cena wallboksa to 2350zł brutto (brałem z kablem 7,3m).
No dobra, zamówiłem dziada.. w sumie nie wiem po co, bo ostatnio ładuję się za free w Lidlu 🤣 Ale niech tam, na wartości raczej nie straci a może się przyda.. kiedyś może sobie dokupię do niego Teslę? :D
Mam takie pytanie: wie ktoś, czy można odebrać to cudo osobiście?

Pozdrawiam

krzyss

Pionier e-mobilności
No dobra, zamówiłem dziada.. w sumie nie wiem po co, bo ostatnio ładuję się za free w Lidlu 🤣 Ale niech tam, na wartości raczej nie straci a może się przyda.. kiedyś może sobie dokupię do niego Teslę? :D
Mam takie pytanie: wie ktoś, czy można odebrać to cudo osobiście?

Pozdrawiam
Mozna osobiscie. Nawet oni wolą jak odbierasz bo kuriera Ci nie zamówią :)

Michal

Moderator
Dla mnie to niepojęte.
Pracownicy Muska wysyłają ludzi i samochody w kosmos, a salon Tesli nie potrafi wysłać paczki.
Niech oni się skupią na obsłudze klientów ;)