Mam takie pytanie nt. Wall Connectora gen.2

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Aż 6mm..? Te w/w 4mm nie wystarczą? I nie chodzi mi o kasę, tylko o sztywność kabla.. No i gniazdo na ścianie mam co prawda 32A jeśli chodzi o wielkość, ale bezpiecznik jest 25A - mogę go wymienić, bo po zwiększeniu przydziału mocy do 20kW jest taka możliwość, ale zastanawia mnie jakie kable mam w ścianie do tego gniazda :D

Pozdrawiam
Jak weźmiesz linkę (plecionkę) to nie będą sztywne. Spokojnie

JareG

Pionier e-mobilności
Jak weźmiesz linkę (plecionkę) to nie będą sztywne. Spokojnie
Jak się okazało, brat jednak wczoraj słuchał co mówiłem.. i zrobił na 5x4mm. Więc już nie będę kombinował z 6mm, i tak pewnie nigdy nie odpalę więcej niż 11kW :D
BTW: Pierwszy krok w multiwersum Tesli zrobiony 🤣

Pozdrawiam

gim-kg

Pionier e-mobilności
Jak się okazało, brat jednak wczoraj słuchał co mówiłem.. i zrobił na 5x4mm. Więc już nie będę kombinował z 6mm, i tak pewnie nigdy nie odpalę więcej niż 11kW :D
BTW: Pierwszy krok w multiwersum Tesli zrobiony 🤣

Pozdrawiam
Tylko po co wtyczka? Nie lepiej było podpiąć się bezpośrednio do gniazda? Zamierzasz tego wallboxa przyczepić do jakieś deski i zabierać ze sobą?

JareG

Pionier e-mobilności
Tylko po co wtyczka? Nie lepiej było podpiąć się bezpośrednio do gniazda? Zamierzasz tego wallboxa przyczepić do jakieś deski i zabierać ze sobą?
Od zabierania ze sobą mam Khons'a 22kW.
Wtyczka jest mi potrzebna, bo nie będę wołał elektryka za każdym razem, gdybym przenosił tego wallboxa - na razie będzie w garażu, ale może wywędrować pod wiatę.. albo pod drugą wiatę :D A każda wiata ma gniazdo siłowe 32A..

Pozdrawiam

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Od zabierania ze sobą mam Khons'a 22kW.
Wtyczka jest mi potrzebna, bo nie będę wołał elektryka za każdym razem, gdybym przenosił tego wallboxa - na razie będzie w garażu, ale może wywędrować pod wiatę.. albo pod drugą wiatę :D A każda wiata ma gniazdo siłowe 32A..

Pozdrawiam
No problem będzie jak Ci go ktoś zwinie (oby nie)

JareG

Pionier e-mobilności
No problem będzie jak Ci go ktoś zwinie (oby nie)
Mieszkam tu w lesie od 2008, i tylko raz - w trakcie budowy, a wtedy tu nie mieszkałem - jakiś *ujek podjechał z przyczepką i zayebał mi cegłę z rozbiórki. A mógł się zapytać, katolik niedorżnięty - pozwoliłbym wziąć, bo i tak większość ze starej chałupy rozdałem miejscowym 🤬
Aut nie zamykam, a stoją pod wiatami. Psów też mi nikt nie zajumał, ino kota jakaś łajza mi ukradła - bo zbyt ufny był.. i łaził po lesie samopas.
Tak więc jestem dobrej myśli, a na razie Wallconnector i tak jest (i będzie) w garażu - szkoda mi go z pudełka wyjmować, taki ładny jest.. 🤣

Pozdrawiam