Mam takie pytanie nt. Wall Connectora gen.2

krzyss

Pionier e-mobilności
Na targach EV byl przedstawiony temat funkcji ograniczania ladowania do 7.4kW bo w niektorych krajach juz sie pojawiaja restrykcje.. moze tam
W moim smarcie mam ladowarke 7,2kW ograniczoną do 4,3kW ze względów na ochronę instalacji domowych (DE i ich instalacje 3f) ten sam smart w UK ma odblokowane pełne 7,2kW.

Gandalf

Pionier e-mobilności
Ps. Mnie najbardziej zaskoczył kiedyś gość z Włoch, który na Twitter napisał, że on ma w domu podstawowe przyłącze 3kW i tam większość ludzi takie ma, a jak się postarasz to dostaniesz 6kW 0_o Tam to mają problemy ;)
O tak. Hotel pozwolił się ładować z wall connectora jakiegoś, podwójny mieli, teoretycznie 2x 22kW ....
"tylko najlepiej po 20:00 i max 5A"
faktycznie było wtedy 225V 😅
Mówili że (po/na)prawią jak więcej elektryków zacznie przyjeżdżać.

krzyss

Pionier e-mobilności
O tak. Hotel pozwolił się ładować z wall connectora jakiegoś, podwójny mieli, teoretycznie 2x 22kW ....
"tylko najlepiej po 20:00 i max 5A"
faktycznie było wtedy 225V 😅
Mówili że (po/na)prawią jak więcej elektryków zacznie przyjeżdżać.
Phi… w Albanii mialem 198V 🤣

Michal

Moderator
A my tu narzekamy na stan sieci jak 90% domów na osiedlu ma przewymiarowane instalacje PV i napięcie leci ponad 260V :p

Bronek

Pionier e-mobilności
Off dygresja ad napięcie :
U mnie kilku serwisantów beskutecznie lub czasowo skutecznie "naprawiało" piec CO tak z rok lub dwa? Wymienili wszystko co się dało.. Ostatni serwisant miał objawienie, bo sprawdził napięcie w gniazdku ze 127 V tylko było.. Nic nie wywaliło, nic się nie grzało. Wymiana gniazda i Esa, na tej lini załatwiła sprawę.

Last edited:

JareG

Pionier e-mobilności
WallConnector odebrany, dzięki uprzejmości kolegi-teslowca z forum (jeszcze raz dzięki 🤝).
Tzn. odebrany z serwisu Tesli, teraz będzie organizowane przekazanie.. 🤣
e-Soul_64kWh_-_WallConnector.JPEG

Pozdrawiam