Mamy custom wajchy/badylki dla Tm3HL i nowych S i X

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja mam klason na przycisk, to jest wg mnie duży kłopot , bo nie ma jak się tego trąbienia nauczyć.
I bym się nie obrazil na wajchę ale tylko do kierunkowskazów, choć umiem je obecnie obsługiwać. Ale te guziczki w mojej yoke czasem cienko reagują. Tu trzeba trafić "nowy" będzie miał kłopot na rondzie.
Wybór kierunku jazdy na ekranie jest super, a z automatyczną sugestią tym bardziej

Last edited:

TomRS

Pionier e-mobilności
Ja mam klason na przycisk, to jest wg mnie duży kłopot , bo nie ma jak się tego trąbienia nauczyć.
I bym się nie obrazil na wajhę ale tylko do kierunkowskazów, choć umiem je obecnie obsługiwać. Ale te guziczki w mojej yoke czasem cienko reagują. Tu trzeba rafic i każdy "nowy" będzie miał kłopot na rondzie.
Wybór kierunku jazdy na ekranie jest super, a z automatyczną sugestią tym bardziej
Tak, do wyboru kierunku jazdy na ekranie nie mam uwag 🤗 może będzie można kupić tylko badylek do kierunkowskazów 🤔

piotrpo

Pionier e-mobilności
Ja mam klason na przycisk, to jest wg mnie duży kłopot
Wierzę, jeździłem kiedyś busem, gdzie klakson był w kierunkowskazie. Przejechałem w cholerę km, ale nie nauczyłem się tego obsługiwać.
Ale te guziczki w mojej yoke czasem cienko reagują.
Nie mam bezpośredniego porównania, jedynie opisy. W HL one działają dużo lepiej, pomimo tego, że są dotykowe, to sprawiają wrażenie fizycznych. Wymagają przyłożenia sporej siły i potwierdzają "kliknięciem" aktywację.
Tyle że to nawet nie jest problem jak pojeździsz autem dłużej niż tydzień
Mam za sobą 5 tysięcy z tym wynalazkiem. Wciąż jestem w stanie się pogubić kiedy mam nagle (bez przygotowania) włączyć kierunkowskaz, albo w sytuacji, gdzie tego kręcenia kierownicą jest dużo. Zdarza się to rzadko, ale się zdarza. Pewnie minie po kolejnych km za kierownicą. Generalnie tak długo jak ręce są w pozycji 9:15, albo chociaż lewa ręka nie potrzebuje przechwytu jest OK. Od dawna jeżdżę samochodami z krótkim przełożeniem kierownicy i prawie zawsze z chwytem gokartowym, więc miałem łatwiej, ale jak się wpakuję na jakieś mikro rondo, gdzie trzeba zrobić po parę obrotów kierownicą w różne strony - nie ma szans na trafienie w te przyciski. Na zwykłych rondach również musze pamiętać o wymacaniu guzika z wyprzedzeniem.

Bronek

Pionier e-mobilności
Kiedyś przykleiłem obok prawego przycisku, koralik/cekinek samoprzylepny ( 5 zł -blister z 200 szt w chińskim sklepie). 199 zostało do dzisiaj.
A na dole i jakoś bez sensu taką filcową podkladkę po nóżkę lub drzwiczki aby nie hałasowały. Oba "markery" trzymają ponad rok, to jes zostawiłem
Wygląda to raczej beznadziejnie ale różne dotykowe wrażenia się sprawdzają.
Trzeba tylko zapamiętać : w prawo od twardego koralika to w prawo kierunkowskaz
A od filcu miękkiego , to kierunek w lewo

Attachments

• 20240511_125412_copy_1608x966.jpg
    20240511_125412_copy_1608x966.jpg
    234,3 KB · Liczba wyświetleń: 31
Last edited: