Mógłbyś wskazać 3 ważne dla ciebie ładowarki które nie obsługują nowego CLA i jednoczesnie nie mają pobliskiego back-upu?
Dobre pytanie.
Nie jestem w stanie z dwóch powodów.
Pierwszy. Nie mam w domu auta EV. Jeżdżę od czasu do czasu pożyczonymi. Ponieważ mi się nimi fajnie jeździ. Co więcej robię to w wolnym czasie z rodziną. Zwiedzając nasz kraj. Przy czym jesteśmy typem globtrotera. Czyli nie jeżdżę drogami klasy S i A. Tu się zatrzymam przy jakiejś atrakcji. 10km dalej bo jest jakiś ładny widoczek a to 50km dalej bo nam coś wpadło w oko. I tak wyjeździć potrafię te 300 -500 km w ciągu 2 dni po miejscówkach gdzie diabeł mówi dobranoc. A nadal szczęściem jest trafienie działającej 50kW np. Lidla.
Nie jestem skłonny odbijać z obranej trasy. Mając 100 km zasięgu i szukać ładowarki 800V w tym zasięgu, tylko po to, aby tracić na to choćby godzinę czasu dziennie.
Po drugie.
Jasne, że za 3 lata nasza infrastruktura ładowarek na MOP + 150 kW wzrośnie. Pytanie czy to będzie tylko +150 kW czy pokuszą się o 350kW.
Co więcej, z prawdziwą niecierpliwością, czekam na premierę nowej platformy Mercedesa dla vanów. Mam nadzieję, że nastąpi to już w tym roku.
Bardzo bym chciał mieć elektrycznego kampera. Na bazie V klasy lub sprintera.
Dodam, że mam PV na starych zasadach. I czekam na testy i opnie, w realu o fordzie Puma Gen E, To może być mój pierwszy własny EV