Obawiam się, że moje Continentale nie widziały tego testu i nie wiedzą że mają być takie świetne na mokrym.Polski test opon wielosezonowych 2025
Najciekawsze porównania
Hamowanie na mokrym w stosunku do najlepszej opony
View attachment 27350
Hamowanie na suchym w stosunku do najlepszej opony:
View attachment 27351
Hamowanie na śniegu w stosunku do najlepszej opony:
View attachment 27352
W przypadku hamowania na śniegu opona letnia poza skalą 68 metrów dalej.
Na jednym ładowaniu tyle zrobił? Jeżeli tak, to jestem pod wrażeniem. Jeżeli nie (co podejrzewam), to dasz rady napisać jakie zużycie miałeś po S-ce i ile % zeszło na ile km z tempomatem na 120km/h.Dzisiejsza trasa, 552 km w trybie "tam i z powrotem". Praktycznie cała trasa to S-ka i autostrada. Tempomat na 120km/h, na S-ce praktycznie cały czas a na autostradzie w zależności od ruchu w granicach 110-150 km/h , normal bez one pedal, tem. wewnętrzna na 22oC, temp. zewnętrzna od 4oC w chwili startu do 14oC na koniec. Wiatr słaby lub umiarkowany, słonecznie. Inteligentne grzanie baterii włączone. Zużycie 22,1 kWh/100km. Na ładowarkach najwyższa moc to 136 kW. Na szybkich trasach ładnie działa tempomat z utrzymaniem pasa ruchu, troszkę myszkuje ale znośnie, za to bardzo ładnie zachowuje się w korku ( niestety dwa wypadki po drodze). System uaktualniony do R63.
Gdyby tak było, to na tym forum doszło by do zamieszekNa jednym ładowaniu tyle zrobił?
Starałem się przez całą drogę utrzymywać 120km/h, za mną przez część trasy jechała TMY(bordowa-pozdrawiam). Jak startowałem to miałem lód na szybie i po 10km bateria mi zjechała o 3% do 97.Na S-ce przy temp. około 7oC, po 60km, zużycie średnie miałem 25,6 kWh. Więc w takich warunkach nie liczyłbym na więcej niż 230km 100-0%. W miarę jak temperatura zewnętrzna rosła to zużycie sukcesywnie spadało, jak wracałem to była już stabilna 14oC i na koniec średnie zużycie wyszło 22,1kWh. Licznik zawyża o 1-2 km/h.Jeżeli nie (co podejrzewam), to dasz rady napisać jakie zużycie miałeś po S-ce i ile % zeszło na ile km z tempomatem na 120km/h.
Mozesz sprawdzić ile oszukuje licznik vs GPS?
wg. rachunku od 33%-88% doładował 36,26kWh w czasie 29 minutte 25 min udaje się czasem uzyskać