Czyli lata bokami, czy jest hamowana przez ESP przy byle okazji na śliskim?Nie wiem jakie jest ESP w MG4 ale np. Tesla bardzo podobie zachowuje się RWD jak i AWD jeżeli chodzi o trakcję.
Czyli lata bokami, czy jest hamowana przez ESP przy byle okazji na śliskim?Nie wiem jakie jest ESP w MG4 ale np. Tesla bardzo podobie zachowuje się RWD jak i AWD jeżeli chodzi o trakcję.
Dokładnie o to idzie.AWD w MG4 nie jest na codzień do niczego potrzebny. Większość czasu i tak jeździ w trybie RWD, tylko przy utracie przyczepności włącza się AWD
Może tak być, przy gwałtowniejszym ruszaniu to się czuje, że jest AWD.Dokładnie o to idzie.
Nie wiem jak w MG4 akurat, ale w Ioniqu jeszcze AWD włącza się standardowo przy ruszaniu - i to widać słychać i czuć - i tak ma być właśnie.
Jasne, ale to tak, jakby powiedziec, ze poduszki powietrzne nie sa na codzien potrzebneAWD w MG4 nie jest na codzień do niczego potrzebny. Większość czasu i tak jeździ w trybie RWD, tylko przy utracie przyczepności włącza się AWD lub na stałe jest włączony w trybie sport. Trakcja jest bardzo dobra w tym samochodzie i chyba nie ma co napalać się na AWD. Lepiej wziąć w podobnych pieniążkach większą baterię.
Co kto lubi.Przy obecnych warunkach klimatycznych RWD z powiększoną baterią jest optymalnym wyborem. W Tesli LR RWD tak jak ma @nabrU jest wystarczające i chyba jednak zasięg jest ważniejszy niż AWD w kilku sytuacjach.
Tak na serio, to czasem kwestia rozmiaru robi sporą różnicę.Obawiam się, że moje Continentale nie widziały tego testu i nie wiedzą że mają być takie świetne na mokrym.
A u mnie jest dokładnie odwrotnie - CrossClimate SUV w Mach-E są świetne, a Continentale w Smarcie - na mokrym jest słabo.Tak na serio, to czasem kwestia rozmiaru robi sporą różnicę.
Mam wspomniane Continentale w Bzyku i są bardzo wporzo - lepiej niż CrossClimate 2 z Niro.