elektromobilny
Zadomawiam się
Mona śpiąc to celując pracę na stycznik 32A 40A 63AA jak load balancing ma pomóc jak mowa o ładowaniu z jednej fazy przy bezpieczniku 25A, a ideałem byłoby 32A?
Mona śpiąc to celując pracę na stycznik 32A 40A 63AA jak load balancing ma pomóc jak mowa o ładowaniu z jednej fazy przy bezpieczniku 25A, a ideałem byłoby 32A?
ze nie przekroczysz max dozwolonego prądu.
Po co więc load balancing do tego. Pytanie OP zadał zgoła inne...Cegła pozwala na płynną regulację amperażu w skokach o 1A, więc te 22A będę mógł bez problemu ustawić.
Mona śpiąc to celując pracę na stycznik 32A 40A 63A
Doczytałeś:
Po co więc load balancing do tego. Pytanie OP zadał zgoła inne...
Jeszcze raz proszę bo nie rozumiem...
Niezbwdne zwiększeniu mocy umownej za parę złotych.OK, ja jeszcze raz więc.
OP ma już ładowarkę, którą dowolnie ustala amperaż co 1A.
Instalację ma na max 25A (idealnie chciałby na 32A, ale nie ma takiej mocy umownej) więc pyta czy ustawienie na 22A wystarczy a Wy mu polecacie load balancing i styczniki na wyższe prądy![]()
ten sprzet umozliwia dynamiczną i automatycznią regulację pradu ładowania nawet kilku evse w zależności od obciążenia przyłącza.Doczytałeś:
Po co więc load balancing do tego. Pytanie OP zadał zgoła inne...
Jeszcze raz proszę bo nie rozumiem...
chyba że trzeba wymieniać WLZ To sporo więcejNiezbwdne zwiększeniu mocy umownej za parę złotych.
ale wtedy musi pilnować czy czajnikiem lub suszarka nie przekroczy długotrwałego obciążenia zabezpieczenia głównego.OK, ja jeszcze raz więc.
OP ma już ładowarkę, którą dowolnie ustala amperaż co 1A.
Instalację ma na max 25A (idealnie chciałby na 32A, ale nie ma takiej mocy umownej) więc pyta czy ustawienie na 22A wystarczy a Wy mu polecacie load balancing i styczniki na wyższe prądy![]()
ta ladowark wraz z kontrolerem zmienia dozwolony amperaz bez stycznika który całkowicie tylko by odłączył zasilanieJeśli ładowarka GO-E może ładować maksymalnie prądem 16 A, można wpiąć do niej przewód ze stycznikiem oraz gniazdem, w którym ustalimy dowolny wymagany amperaż. Oczywiście instalacja elektryczna musi być przystosowana do poboru takiego prądu.
Przecież to kosztuje więcej niż zwiększenie mocy przyłącza?problem moze w wiekszosci przypadkow rozwiazac Dynamic load balancing.
takie cos jest ciekawe bo nawet z gniazda 3f dziala
![]()
Ładowarka do samochodu elektrycznego Go-e 11kW do ładowania nadwyżką PV
Ładowanie samochodu nadwyżkami energii z instalacji PV nigdy nie było prostsze. Kup zestaw ładowarka Go-e Gemini Flex 11kW od oficjalnego dystrybutora w Polsce.evston.com