model 2022 ëC4 ze zwiększonym zasięgiem

p0li

Pionier e-mobilności
Clou tematu nie jest to czy te modele palą identycznie, tylko że PSA robi zbyt energochłonne samochody, które marnują swój potencjał.
no jednak nie

solik

Pionier e-mobilności
Przy czym moze i Zoe zuzyje mniej ale komfortem nie dorasta Citroenowi do piet. Zgaduje ze jak ktos bierze eC4 to trasy wieksze niz 200-300km robi rzadziej niz raz na miesiac a na codzien buja sie po miescie/pod miastem.

Cav

Pionier e-mobilności
Jasne, Zoe to nie jest komfortowy samochód.
Za to bywa tani, zwłaszcza używany, to jest jego główny plus.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Ja bym przed wyrokowaniem zwrócił baczną uwagę na temperaturę zewnętrzną. Po PSA spodziewam się lepiej ale ZOE potrafi w lecie zużyć średniomiesięcznie 15kWh/100, a w zimie średniomiesięcznie prawie 26kWh/100 przy podobnym kilometrażu.

p0li

Pionier e-mobilności
sredniomiesieczne zuzycie podaje w tabelce w tym watku: parametry sredniomiesieczne
i jak widac tylko w listopadzie zuzycie przekroczylo 19kWh a jednoczesnie srednia byla z najnizszej wartosci pokonanego miesiecznego dystansu

Kuba K.

Posiadacz elektryka
sredniomiesieczne zuzycie podaje w tabelce w tym watku: parametry sredniomiesieczne
i jak widac tylko w listopadzie zuzycie przekroczylo 19kWh a jednoczesnie srednia byla z najnizszej wartosci pokonanego miesiecznego dystansu
Chodziło mi głównie o to, ze porównywanie dwóch samochodów podczas jazd na różnych trasach i w różnych temperaturach nie ma najmniejszego sensu.

p0li

Pionier e-mobilności
Chodziło mi głównie o to, ze porównywanie dwóch samochodów podczas jazd na różnych trasach i w różnych temperaturach nie ma najmniejszego sensu.
ciesze sie ze to rozumiesz (co zreszta pisalem wczoraj) ale sa tacy dla ktory biale nigdy nie bedzie biale ;)

Cav

Pionier e-mobilności
ciesze sie ze to rozumiesz (co zreszta pisalem wczoraj)
Gorzej że Ty nie rozumiesz i nie wiedzieć czemu wstawiasz w kontrze własne zestawienia, bez porównania do niczego, które nie wiadomo co mają wnieść.....

p0li

Pionier e-mobilności
Gorzej że Ty nie rozumiesz i nie wiedzieć czemu wstawiasz w kontrze własne zestawienia, bez porównania do niczego, które nie wiadomo co mają wnieść.....
a do czego mam porownywac jesli uzytkuje ten konkretny egzemplarz?

ale za to jesli ktos bedzie prowadzil podobna statystyke w swoim samochodzie to ma dobry material porownawczy - obojetnie czy tej marki czy innej

Cav

Pionier e-mobilności
a do czego mam porownywac jesli uzytkuje ten konkretny egzemplarz?
No właśnie.
Więc ten wpis "w kontrze" był całkowicie niepotrzebny.

Ja akurat porównywałem auta na podobnej trasie i w podobnych warunkach (okolice zera, kilka stopni na plusie).
Wyszło jak wyszło.

Pewnie 300 km latem w produktach PSA. jest realne, ale tylko przy bardzo wolnej jeździe drogami lokalnymi.
W chłodniejszych warunkach i z ekspresówką po drodze, lepiej się na 200 km w trasie nie nastawiać, bo może nie dojechać.
Tyle.