Model 3 - finansowanie 0%

NowyTM3

Zadomawiam się
Żeby wszyscy mieli takie problemy…. Tak, nie robią śledztwa, dokąd jechała, nie podłączają jej pod wariograf, nie wsadzają na 48h aresztu wydobywczego, nawet nie torturują ;-)
hehe...poprostu przeczytałem umowę i zajrzałem do OWUL ;)

umcus

Pionier e-mobilności
no ok czyli samowolka ;) bo czytając umowę Santander czy ING to powinno wyglądać zgoła inaczej
To nie samowolka. To jedynie brak jakiejkolwiek możliwości udowodnienia czegokolwiek. Skoro możesz oświadczyć, że kierująca pojazdem żona jechała w pilnej sprawie firmowej (tj. odbierała dzieci koleżanki z przedszkola), to jakie możliwości podważenia tegoż oświadczenia ma leasingodawca? On nawet nie ma żadnego interesu w tym, żeby dociekać prawdy.

Waldek

Nowy na Forum
Witam, chce wziąć w leasing Teslę model 3 korzystając a atrakcyjnych warunków finansowania, przedzwoniłem na linię SCM i tam otrzymałem informację, że auto mam zamówić przez stronę tesli i samo finansowanie/wnioski też przez stronę. Czy faktycznie istnieje taka możliwość a może zostałem wprowadzony w błąd i trzeba to zrobić klasycznie przez doradcę SCM?

churro

Fachowiec
Witam, chce wziąć w leasing Teslę model 3 korzystając a atrakcyjnych warunków finansowania, przedzwoniłem na linię SCM i tam otrzymałem informację, że auto mam zamówić przez stronę tesli i samo finansowanie/wnioski też przez stronę. Czy faktycznie istnieje taka możliwość a może zostałem wprowadzony w błąd i trzeba to zrobić klasycznie przez doradcę SCM?
Nie wszystko ok, możesz najpierw poprosić SCM o sprawdzenie czy udzielą Ci kredytu, a potem wyklinujesz zamówienie przez stronę.

U mnie wyglądało to tak:
1. Oferta od Pani z SCM
2. Wysłanie formularza z moimi przychodami na jej e-mail
3. Info o pozytywnej decyzji
4. Zamawiam samemu na stronie Tesli
5. Przekazuje numer zamówienia pracownikowi SCM z którym zaczynałem przygodę
6. Czekanie na info o tesli o odbiorze.

kubit

Entuzjasta
Ja tak robiłem. Tj. zamówiłem przez stronę, a później z aplikacji tesli link do finansowania i wypełniasz już wniosek na stronach SCM

macieeq

Fachowiec
Najpierw składasz zamówienie przez stronę, aplikację, dopiero później wybierasz formę zakupu leasing, wniosek można złożyć przez aplikację, bez kontaktu z SCM.

Ewentualnie jeśli wolisz, po złożeniu zamówienia i przypisaniu opiekuna, który się z Tobą skontaktuje, poproś o dane do lokalnego agenta SCM, który współpracuje z danym salonem - to wiele ułatwia.

Samo przeprocesowanie całego leasingu to max kilka dni - osobiście ogarniałem to dopiero po przypisaniu VIN (przez zmianę na promocyjne finansowanie, które akurat weszło).

PS: GAP nie jest obowiązkowy, aby skorzystać z promocyjnego finansowania - warto poszukać zewnętrznie, są nawet 2x tańsze 😉

n0n1ck

Nowy na Forum
Zakupiłem model 3P na atrakcyjnych warunkach niby do czerwca, okazuje sie będzie sierpień wrzesień, mam umowe leasingu podpisana. Tesla jak i pani z SCM twierdza ze to Tesla decyduje jesli promocja byla do czerwca to moga z niej zrezygnować jesli auto będzie później. Czy ktos jest to w stanie potwierdzić jeśli podpisałem umowę i w OWUL jest 90 dni na wydanie przedmiotu. Raty i wszystko w umowie na 0%. Jak oni sobie to wyobrazaja, że zrywają aktualną umowę?

konrad.zielinski

Posiadacz elektryka
Najpierw składasz zamówienie przez stronę, aplikację, dopiero później wybierasz formę zakupu leasing, wniosek można złożyć przez aplikację, bez kontaktu z SCM.

Ewentualnie jeśli wolisz, po złożeniu zamówienia i przypisaniu opiekuna, który się z Tobą skontaktuje, poproś o dane do lokalnego agenta SCM, który współpracuje z danym salonem - to wiele ułatwia.

Samo przeprocesowanie całego leasingu to max kilka dni - osobiście ogarniałem to dopiero po przypisaniu VIN (przez zmianę na promocyjne finansowanie, które akurat weszło).

PS: GAP nie jest obowiązkowy, aby skorzystać z promocyjnego finansowania - warto poszukać zewnętrznie, są nawet 2x tańsze 😉
Zamiast GAP w pierwszym roku najlepiej wziąć w AC klauzulę rozliczenia szkody po wartości z daty zawarcia umowy ubezpieczenia - czyli ceny zakupu. Wychodzi na to samo co GAP, a jest dużo tańsze.