Model 3 - finansowanie 0%

Teslomaniak

Nowy na Forum
Zakupiłem model 3P na atrakcyjnych warunkach niby do czerwca, okazuje sie będzie sierpień wrzesień, mam umowe leasingu podpisana. Tesla jak i pani z SCM twierdza ze to Tesla decyduje jesli promocja byla do czerwca to moga z niej zrezygnować jesli auto będzie później. Czy ktos jest to w stanie potwierdzić jeśli podpisałem umowę i w OWUL jest 90 dni na wydanie przedmiotu. Raty i wszystko w umowie na 0%. Jak oni sobie to wyobrazaja, że zrywają aktualną umowę?

Mi powiedzieli to samo, że jeżeli nie będzie samochodu w określonym czasie, to po prostu umowa zostanie rozwiązana i na to de facto nie ma żadnego zabezpieczenia. Jednakże wątpię by tak postąpili, choć patrząc na działania Tesli to wszystko jest możliwe.

boa

Pionier e-mobilności
Mi powiedzieli to samo, że jeżeli nie będzie samochodu w określonym czasie, to po prostu umowa zostanie rozwiązana i na to de facto nie ma żadnego zabezpieczenia. Jednakże wątpię by tak postąpili, choć patrząc na działania Tesli to wszystko jest możliwe.
Ale takie rozwiązanie to rozwiązanie wszystkiego, czyli nie musicie też kupować / odbierać auta?

n0n1ck

Nowy na Forum
Jak pytałem czy jak odbiorę w lipcu to będzie dalej umowa z SCM obowiązywać i taką dostałem odpowiedź od opiekuna i Tesli. Nie bardzo rozumiem na jakiej podstawie podpisując umowę i mając 90 dni na wydanie przedmiotu można sobie ot tak zmienić warunki lub ją zerwać jeśli minie czerwiec, a wszystkie warunki i raty są rozpisane. W OWUL nie znalazłem nic poza 90 dniami. Nie wiem może źle patrze chyba że ktoś ma jakąś odpowiedź na to.

@boa : Tak można pewnie nie kupować, jednak w ostatnią sobotę była dodatkowa promocja na kolor więc trochę żal odpuścić ;)

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Jak pytałem czy jak odbiorę w lipcu to będzie dalej umowa z SCM obowiązywać i taką dostałem odpowiedź od opiekuna i Tesli. Nie bardzo rozumiem na jakiej podstawie podpisując umowę i mając 90 dni na wydanie przedmiotu można sobie ot tak zmienić warunki lub ją zerwać jeśli minie czerwiec, a wszystkie warunki i raty są rozpisane. W OWUL nie znalazłem nic poza 90 dniami. Nie wiem może źle patrze chyba że ktoś ma jakąś odpowiedź na to.

@boa : Tak można pewnie nie kupować, jednak w ostatnią sobotę była dodatkowa promocja na kolor więc trochę żal odpuścić ;)
Promocja na kolor?

MarcinEV

Posiadacz elektryka

Teslomaniak

Nowy na Forum
Tak, ja i tak chciałem red bo byłem na jeździe próbnej i mi się spodobał. Jak dopytałem 3 dni później czy będzie leasing w lipcu to mi opowiedział że jakieś dni Tesli są w sobotę (21.06) i kolor za 0 zł. Także wyszło przypadkiem.

No to gratuluje, kolejna dyszka w kieszeni :)

Szkoda, że nic oficjalnie nie zakomunikowali...