Model 3 Long Range - Boost Mode

kARPIU

Fachowiec
Sa filmiki na YT, na ktorych pokazuja roznice kiedzy LR a LR Boost. Powiem wam, ze roznica nie jest mala w przyspieszeniu. A to tylko -0.5sek
Chyba sie i ja skusze

Bronek

Pionier e-mobilności
Dwie rzeczy trzeba wiedzieć, gdy bawimy sie w zrywy dla frajdy czy popisu. Sporadycznie jest OK ale na dłuższą metę, to dostaje po "garach" i zawieszenie i opony.
Dlatego owszem warto mieć auto "z odejściem" lecz tylko po to by było bezpieczniej i sprawniej. Na szczeście zabawa sie szybko nudzi ale fakt posiadania mozliwości jest cały czas przyjemny ;-)

krist

Posiadacz elektryka
za 10 k PLN jest boost do LR. różnica między LR a P w cenie to równe 20k PLN. Sprzedając koła 20" i kupując 18 wydaje się możliwe żeby 10 K odzyskać. Zostaje nam niższe zawieszenie, hamulce mocniejsze i track mode w Perf. Czytałem że bateria i wydajność LR i P na takich samych kołach będzie identyczna, więc de fakto otrzymujemy LR z dodatkami, i kompromisem w postaci niższego zawieszenia. No i nadal Persf będzie ok 0,5 sekundy szybsze do 100km/h Coś pomieszałem czy tak jest?

krzyss

Pionier e-mobilności
No na to wychodzi, pakiet BOOST jest jak zwykle dla tych co wczesniej nie pomysleli, ogolnie Perf jest dziwnie tani w stosunku do LR, takie marki jak AUDI czy Mercedes za perfa by chcialy 30% wiecej kasy niz za seryjnego.

kARPIU

Fachowiec
No na to wychodzi, pakiet BOOST jest jak zwykle dla tych co wczesniej nie pomysleli, ogolnie Perf jest dziwnie tani w stosunku do LR, takie marki jak AUDI czy Mercedes za perfa by chcialy 30% wiecej kasy niz za seryjnego.
Niekoniecznie nie pomysleli. T3P bardzo kusi wygladem i osiagami, taka fun zabawka ale...chcialem miec za wszelka cene hak holowniczy w razie koniecznosci przewiezienia rowerow wiec swoadomie wzialem T3LR z zalozeniem, ze zawsze mozna te osiagi poprawic😋

krzyss

Pionier e-mobilności
Niekoniecznie nie pomysleli. T3P bardzo kusi wygladem i osiagami, taka fun zabawka ale...chcialem miec za wszelka cene hak holowniczy w razie koniecznosci przewiezienia rowerow wiec swoadomie wzialem T3LR z zalozeniem, ze zawsze mozna te osiagi poprawic😋
W sumie racja, ale wyglad mozesz poprawic, felgi 20' i spoiler. Ja spoiler kupilem u chinczyka i jest git.

Bronek

Pionier e-mobilności
Są jeszcze tacy co dokupują czerwoną listewkę pod napis "Dual Motor" i malują zaciski.
Ale to tak jak Maluch ze spojlerem i z napisem TURBO
To w stylu mojego oklejenia wnetrza na biało i siedzeń - tzw "wiejski tuning" ;-)

krzyss

Pionier e-mobilności
Zacisków sie nie maluje ! kupuje sie cos takiego i nakleja na oryginalne, jest bardziej PRO :p
fake small.png

danielm

Pionier e-mobilności
perf jest tani w stosunku do LR bo to jest takie samo auto:) kwestia oprogramowania, zawieszenia i spojlerów, dlatego mogą sobie pozwolić na niewielką różnice w cenie.