Model 3 performance właśnie dropnął

TomRS

Pionier e-mobilności
Tutaj pojawia się coraz więcej informacji

ale pomiary są w różnych warunkach - ćwiartka w 11,09 ale …. na mokrej nawierzchni i w deszczu 🤪 myślę, że wkrótce się wyjaśni. Ale generalnie, skoro tylni silnik ma max mocy powyżej 100 km/h, to nie ma siły, musi się to przełożyć na lepsze czasy 100-200. Gość który analizuje te dane, podaje, że jego „stara” TM3P robi ćwiartkę w 13,66, to by się z grubsza zgadzało, no i poprawa osiągów byłaby naprawdę duża. Trzeba poczekać aż ktoś porobi wszystkie pomiary w porównywalnych i normalnych warunkach. Choć mnie mimo wszystko najbardziej interesuje poprawa w pracy zawieszenia.

Last edited:

chris89

Posiadacz elektryka
Tutaj pojawia się coraz więcej informacji

ale pomiary są w różnych warunkach - ćwiartka w 11,09 ale …. na mokrej nawierzchni i w deszczu 🤪 myślę, że wkrótce się wyjaśni. Ale generalnie, skoro tylni silnik ma max mocy powyżej 100 km/h, to nie ma siły, musi się to przełożyć na lepsze czasy 100-200. Gość który analizuje te dane, podaje, że jego „stara” TM3P robi ćwiartkę w 13,66, to by się z grubsza zgadzało, no i poprawa osiągów byłaby naprawdę duża. Trzeba poczekać aż ktoś porobi wszystkie pomiary w porównywalnych i normalnych warunkach. Choć mnie mimo wszystko najbardziej interesuje poprawa w pracy zawieszenia.

No przeczytałem cały wątek, tak jak mówisz, na mokrej nawierzchni robił test. Stara 13,66 ma, ale są też opinie, że 11,5 to nie wiem jak to jest. Czekamy, aż zrobią przy dobrej pogodzie. Mnie również zawieszenie ciekawi, latałem HL SR i było bardzo fajne. Wstępnie pisali, że 100-200 jest 2 sek szybciej, a to dużo bo to ponad 20%. I jeszcze mnie te fotele bardzo ciekawią 😊. Kilka tygodni i sprawdzę osobiście 😁.

TomRS

Pionier e-mobilności
No przeczytałem cały wątek, tak jak mówisz, na mokrej nawierzchni robił test. Stara 13,66 ma, ale są też opinie, że 11,5 to nie wiem jak to jest. Czekamy, aż zrobią przy dobrej pogodzie. Mnie również zawieszenie ciekawi, latałem HL SR i było bardzo fajne. Wstępnie pisali, że 100-200 jest 2 sek szybciej, a to dużo bo to ponad 20%. I jeszcze mnie te fotele bardzo ciekawią 😊. Kilka tygodni i sprawdzę osobiście 😁.
Ja mam na fakturze przewidywany odbiór 7.06 🤗

TomRS

Pionier e-mobilności
Last edited:

TomRS

Pionier e-mobilności
No i jednak nici z odbioru 7 czerwca. Leasing dostał dziś informację, że papiery do rejestracji Tesla będzie wysyłać po 10 czerwca, czyli pewnie odbiór w okolicach 18 czerwca tak jak wszyscy. Co mi się mniej podoba, to to, że na mojego maila z pytaniem o uściślenie terminu odbioru nikt z Tesli już nie odpowiedział - do momentu zapłaty przez leasing reagowali natychmiast na każde pytanie:(

lvlthn

Pionier e-mobilności
Wszyscy czekamy Tomku, jeszcze troszkę, głowa do góry ;)

chris89

Posiadacz elektryka
U mnie nie lepiej, leasing się długo bujał więc odpięli mi vin. Teraz mam zgodę, a nie mają w systemie vin dla mnie.. ponoć nie mają wglądu w vin bo to nowy model i coś tam, coś tam.. chyba mnie strzeli jak nie znajdą dla mnie wolnego samochodu i to w wersji białej bez kombinacji. Czekam już od czwartku.

Najnowsze dyskusje