Model 3 performance właśnie dropnął

6a8

Posiadacz elektryka
Jeszcze tego nie próbowałem, ale teraz zdaje się jest opcja umożliwiająca jednokrotne ustawienie innego limitu ładowania ( np: 100% ).

TomRS

Pionier e-mobilności
Kura, jakiś cep na bramkach na autostradzie mi wjechał w kufer 🤬 nieźle się dzień zaczyna 😡oczywiście zanim w szoku pomyślałem żeby kliknąć na sentry, to za dużo czasu upłynęło i nie mam nagranego samego zdarzenia, pewjie nadpisał już plik . Da się to może jakoś odzyskać ? Na szczęście nie widać jakiś szkód, ale poproszę w serwisie żeby okiem rzucili

lvlthn

Pionier e-mobilności
Kura, jakiś cep na bramkach na autostradzie mi wjechał w kufer 🤬 nieźle się dzień zaczyna 😡oczywiście zanim w szoku pomyślałem żeby kliknąć na sentry, to za dużo czasu upłynęło i nie mam nagranego samego zdarzenia, pewjie nadpisał już plik . Da się to może jakoś odzyskać ? Na szczęście nie widać jakiś szkód, ale poproszę w serwisie żeby okiem rzucili
Tak, odłącz pendrive natychmiast!! Priv

chris89

Posiadacz elektryka
Jakby co to chyba tesla udostępnia nagrania? Podasz godzinę i datę, złożysz zapytanie i Ci udostępnią.

Ja chciałem skalibrować, ale nie wiem czy tak się stało. Dwa razy już do 100% ładowałem i tak przy 99% pisało 30 minut, ale po 5 minutach otrzymywałem wiadomość, że samochód osiągnął założony poziom naładowania.

Pytanie, czy jak się kalibruje to w aplikacji coś pokazuje? Czy w samochodzie coś pokazuje? Jest jakiś napis typu „trwa kalibracja” jak jest 100% czy coś? Czy on kalibruje ładując do tych 100% i jak jest 100% to znaczy, że już jest skalibrowana jeśli by to robił?

lvlthn

Pionier e-mobilności
Ok, zrobione i co dalej ?
Najbardziej dostępny, bezpłatny(z ograniczeniami) oraz bardzo skuteczny jest program DMDE
Trzeba trochę poczytać, ale może naprawdę odzyskać usunięte i nawet częściowo nadpisane filmy

Tylko co najważniejsze, żeby pendrive był tylko do odczytu, już nic na nim nie zapisywać.
Warto zrobić full scan, trwa dośc długo ale jest niezły.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Pytanie, czy jak się kalibruje to w aplikacji coś pokazuje? Czy w samochodzie coś pokazuje? Jest jakiś napis typu „trwa kalibracja” jak jest 100% czy coś? Czy on kalibruje ładując do tych 100% i jak jest 100% to znaczy, że już jest skalibrowana jeśli by to robił?
Nie, po prostu kończy ładować i tyle.
Nie ma informacji nt. kalibracji czy balansowania, robi to w tle, automatycznie bez ingerencji użytkownika