Oba silniki mają maksymalny moment obrotowy przy innych obrotach, co oznacza, że oba na raz nigdy nie generują maksymalnego. To też oznacza, że nie da się tego prosto sumować z poszczególnych silników.Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak oni (Tesla) wyliczają moc tego auta, bo dla mnie to jest mocno niejasne.
Sumując max moc obu silników otrzymujemy 158 kW + 303kW = 461 kW czyli ca 626 KM. Z kolei limit mocy możliwej do oddania przez baterię to 415kW czyli ca 564 KM (mowa o "europejskiej" wersji z baterią LG). A wg będących w obiegu danych wersja europejska ma mieć 460 KM. Nie bardzo to rozumiem szczerze mówiąc, potrafi ktoś wyjaśnić ?
Ok, to brzmi bardzo logicznie, dziękiOba silniki mają maksymalny moment obrotowy przy innych obrotach, co oznacza, że oba na raz nigdy nie generują maksymalnego. To też oznacza, że nie da się tego prosto sumować z poszczególnych silników.
Moc to nie wiem, bo mi nigdy nie ograniczylo az tak, ale odzysk jak najbardziej, zmienia się razem z paskiem, jak jest zimna bateria i czuc roznice.W S3EY widać dostepną moc i poziom rekuperacji . Na ile to jest adekwatne .??
To jest szacowane, wiec jak wyświetla się max discharge 600kW to może dać np 630kW gdy sie zacznie brać energię, ale jako oszacowanie jest spoko. W Plaid jak sie zsumuje to wychodzi 1250 KM, Tesla reklamowała 1020KM(750kW) a bateria jest w stanie dać 760-765W S3EY widać dostepną moc i poziom rekuperacji . Na ile to jest adekwatne .??
Nie skumali że są 2 silniki z tyłuJa mam mieć 1020KM. a w DR mam wpisane 623 kW.
Tesla podaje czasy uwzględniając "rollout", czyli czas zaczyna być liczony po przejechaniu stopy, co przekłada się na około 0,5s.Mi to jest szczerze mówiąc obojętne ile on ma faktycznie tych KM, jeśli potrafi się rozpędzić do setki w te 3,x sek i jest zdecydowanie szybszy niż 201 km/h. Ale z czystej ciekawości chciałbym wiedzieć jak oni to liczą.