Model 3 performance właśnie dropnął

cooler

Pionier e-mobilności
Najlepiej, gdyby uzyskać oficjalną informację od Tesli, czy można zastosować mniejsze średnice. Ktoś może wybiera się do serwisu?
Przecież to jest jasno wpisane do homologacji. W TM3P masz chyba tylko 20". Każde inne to proszenie się o kłopoty np z ubezpieczycielem.

inter

Pionier e-mobilności

eimi

Pionier e-mobilności
Ale hałas nie wynika ze średnicy felgi a z samej opony i z faktu że z tyłu jest bardzo szeroka 275 takie coś musi hałasować. Jedyny sens byłoby z tyłu dać ta sama szerokość co z przodu i na 18"/19" zwiększy się komfort i zasięg prawie zrówna z tym LR.

W performance przed liftem ludzie normalnie zakładali 18" tylko felga musi być taka żeby zacisk zmieścić.

cooler

Pionier e-mobilności
No nie wiem, ja mam w homologacji też 19”
Zawsze to lepiej niż 20".
Ja tylko dlatego wziąłem 3 lata temu TM3LR gdyż były dostępne na 18" oraz dało się zamontować hak. Zwłaszcza że z USA słychać było że pękają te 20" na dziurach jak szalone, to samo mówili w serwisie w PL że dużo felg 20" im schodzi ze względu na uszkodzenia, wielokrotnie więcej niż 18".

W obecnej 3PHL da się już dołożyć hak, felgi 19", więc teraz bym nawet nie spojrzał na LR, tym bardzij że zepsuli zawieszenie, buja jak jakieś rodzinne audi.
Jak się da dopasować idealnie 18" na zimę albo mieć do codziennej jazdy po dziurach, a 20" zakładać na tor to już było doskonale.

matspy

Nowy na Forum
Zawsze to lepiej niż 20".
Ja tylko dlatego wziąłem 3 lata temu TM3LR gdyż były dostępne na 18" oraz dało się zamontować hak. Zwłaszcza że z USA słychać było że pękają te 20" na dziurach jak szalone, to samo mówili w serwisie w PL że dużo felg 20" im schodzi ze względu na uszkodzenia, wielokrotnie więcej niż 18".

W obecnej 3PHL da się już dołożyć hak, felgi 19", więc teraz bym nawet nie spojrzał na LR, tym bardzij że zepsuli zawieszenie, buja jak jakieś rodzinne audi.
Jak się da dopasować idealnie 18" na zimę albo mieć do codziennej jazdy po dziurach, a 20" zakładać na tor to już było doskonale.
Też tak myślałem przed kupnem ale do jazdy po Wrocławiu te 20 są zaskakująco wygodne. Wcześniej miałem rodzinne audi na pneumatyce i plomby nie wypadają także chyba pójdę w 19 - tylko pytanie czy da się włożyć takie same przód i tył czy muszę a koniecznie być zgodne z homologacją? To już każdy musi sobie odpowiedzieć...

eimi

Pionier e-mobilności
To ciekawe bo w homologacji na przód jest felga 8.5 cala a nie 9
Ale na powyżej wklejanym filmie można i 7.5 cala założyć, wtedy opona nie jest tak naciągnięta i lepiej sa chronione ranty. Pytanie jaki wtedy musi być offset na przód a jaki na tył żeby to było równo.