Model Y - 3 dzieci

zibizz1

Pionier e-mobilności

Wasp

Posiadacz elektryka
Nie ma co się oszukiwać, żeby komfortowo zmieścić 3 dzieci z fotelikami muszą być 3 niezależne siedzenia, niestety takich samochodów jest coraz mniej.
Jeżeli miałby to być jedyny samochód dla rodziny to osobiście nie kupowałbym Tesli, a szukałbym Alhambry, Sharana, S-Maxa, Galaxy.

W przypadku 3 fotelików pewnie tak jak piszesz. Mam S-Maxa i tam rzeczywiście jest bardzo wygodnie z tyłu.
Natomiast jak dzieci są trochę starsze i jest opcja na 1 fotelik i 2 dzieci bez fotelików to wydaje mi się, że powinno być spoko. Najchętniej to przetestuję przed zakupem. Idealnie byłby wynajem auta na jakiś trip rodzinny. Szukam, sprawdze i dam znać.

Ja chciałbym się pozbyć diesla. Mimo że tak wygodnie jak w nim pewnie nie będzie. W sumie po mieście teraz dajemy radę w leafie. Stąd myślę,że nie powinno być tak tragicznie w y.

Pabloss

Posiadacz elektryka
W przypadku 3 fotelików pewnie tak jak piszesz. Mam S-Maxa i tam rzeczywiście jest bardzo wygodnie z tyłu.
Natomiast jak dzieci są trochę starsze i jest opcja na 1 fotelik i 2 dzieci bez fotelików to wydaje mi się, że powinno być spoko. Najchętniej to przetestuję przed zakupem. Idealnie byłby wynajem auta na jakiś trip rodzinny. Szukam, sprawdze i dam znać.

Ja chciałbym się pozbyć diesla. Mimo że tak wygodnie jak w nim pewnie nie będzie. W sumie po mieście teraz dajemy radę w leafie. Stąd myślę,że nie powinno być tak tragicznie w y.
Mmm no to jak dajecie radę w leafie to Y będzie dużo wygodniejszy, większy, itp.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Zamowiłem ten na pasku i jeden sztywny średni chyba 5 cali. Uzywam tego sztywnego, przydałby sie drugi jak mam 2 foteliki z tyłu które używają pasów samochodowych. Dziecko z extenderem miało wczęsniej duży problem sie zapiać a teraz zpaina sie pierwszy

Robert RM

Zadomawiam się
Dla rodziny 2+2 Y sprawdza się super.
Właśnie wróciłem z wyjazdu narciarskiego - bez problemu wszystko się zmieściło w przestrzeni bagażowej.
(PS to Frunka wchodzą 4x buty narciarskie).

Jednak tylna kanapa jest na tyle wąska, że 3 osoby z tyłu będzie ciężko z komfortem na dłuższych trasach.

Maciek525

Zadomawiam się
No właśnie tego się obawiam. Bo po mieście to da się wszystkim pojechać. Chodzi o komfort jazdy 3 osób z tyłu na dłuższych dystansach.
Nie będzie komfortu niestety. Moim zdaniem z 1 fotelikiem na środku już będzie ciężko. Bez fotelików też porażka, bo środkowe miejsce ma oparcie twarde jak deska. Także jeśli chodzi o komfort to jest niestety przepaść do aut typu espace v, s-max czy peugeot 5008. Do powiedzmy 300km to jeszcze sobie wyobrażam ale do takiej Chorwacji już nie bardzo. Sam przez to prawdopodobnie zrezygnuję z zamówienia.

Piotr Paweł

Zadomawiam się
Nie będzie komfortu niestety. Moim zdaniem z 1 fotelikiem na środku już będzie ciężko. Bez fotelików też porażka, bo środkowe miejsce ma oparcie twarde jak deska. Także jeśli chodzi o komfort to jest niestety przepaść do aut typu espace v, s-max czy peugeot 5008. Do powiedzmy 300km to jeszcze sobie wyobrażam ale do takiej Chorwacji już nie bardzo. Sam przez to prawdopodobnie zrezygnuję z zamówienia.
A ja zamówiłem! Raz w roku wytrzymam marudzenie! Czekanie na odpowiedni model i tak zajęło mi o dwa lata za długo.