No i superA ja zamówiłem! Raz w roku wytrzymam marudzenie! Czekanie na odpowiedni model i tak zajęło mi o dwa lata za długo.
No i superA ja zamówiłem! Raz w roku wytrzymam marudzenie! Czekanie na odpowiedni model i tak zajęło mi o dwa lata za długo.
Czyli mam 3 lata na cieszenie się teslą bo u mnie 13 latekNo i superMój starszy Syn 16 lat nie wejdzie koło fotelika na 99%. Musiałbym tam pewnie posadzić Żonę a tego nie zaryzykuję 🤣. Jutro jadę jeszcze raz do salonu z jeszcze węższym fotelikiem na ostateczne przymiarki. Pewnie się da coś wykombinować ale nie chciałbym, żeby to było kosztem bezpieczeństwa.
Te pasy które ja mam są zdaje się od 15 kg, u mnie 7 latek zaczął w nich jeździć.Tak to wygląda
Ja jednak zaczekam do momentu pozbycia się fotelika.
Ja jestem dość sceptycznie nastawiony do tego rozwiązania. Dzieci nie mają wykształconych kolców biodrowych i łatwo poprowadzić pas biodrowy nieprawidłowo. Nie mówiąc już o braku ochrony głowy dziecka w przypadku zderzenia bocznego.Od jakiegoś czasu używam pasów smartkidbelt polskiej produkcji. Są łatwe w użyciu, dzieci zapinają się samodzielnie i nic nie ogranicza miejsca na siedzeniu. Pasy mają atesty na cały świat więc nie ma obaw o przepisy. Pozdrawiam
Tak. Zgadza się dziecko to nie jest dorosły, tyle że tutaj siedzi w samochodzie z kurtynami bocznymi i na sztywnej baterii o masie bliskiej małego samochodu.Ja jestem dość sceptycznie nastawiony do tego rozwiązania. Dzieci nie mają wykształconych kolców biodrowych i łatwo poprowadzić pas biodrowy nieprawidłowo. Nie mówiąc już o braku ochrony głowy dziecka w przypadku zderzenia bocznego.
Polecam wyszukać w googlu "fotelik.info smart kid belt" i wyrobić sobie zdanie samemu.
Ja mam espace v i wierz mi, że to jest przepaść. Także jeśli chcesz brać Yka to poświęć czas i sprawdź tą kanapę. Wbrew pozorom Y ma w zasadzie taką samą kanapę jak model 3 (z tego co mówił handlowiec 2 cm różnicy). 3 foteliki jak w konfiguracji u Ciebie może wejda przy pokombinowaniu z mocowaniem ale to dlatego bo jeden jest mniejszy i ma inny kształt. Ale 3 większe bez szans i nawet jak u mnie 2 nastolatków + duży fotelik 15-36kg też bez szans na dlugą podróż, bo na skrajnych trzeba siedzieć już jakby bokiem trochę. Oczywiście da się zrobić wszystko tylko pytanie czy jest sens. Można dać np. fotelik podróżny ale to już kosztem bezpieczeństwa a tego nie chcę.O kurcze. Ja już sobie prawie wmówiłem, że będzie ok z Y. Ale po tym zdjęciu kolegi zaczynam mieć wątpliwości 😀
Sami zobaczcie zdjęcia z S-MAXA dla porównania:View attachment 9131
View attachment 9132