Note: Uchwyty ISOfix tylko na bokach.Tutaj zastanawiam się na opcja fotelik na środku i 2 dzieci po bokach już bez fotelików.
Mam dokładnie ten sam problem (dzieciaki 4, 11 i 16 lat).Ja kiedyś miałem skodę enyaq na weekend do testów i dało się 5tke zmieścić. Ale przyznam szczerze że nie było to super komfortowe.
Tylko wtedy miałem 3 foteliki.
Tutaj zastanawiam się na opcja fotelik na środku i 2 dzieci po bokach już bez fotelików.
Dzięki za wszystkie hinty.
Ale miekki isofix zwany isofast można wpiąć w boczne. Odsyłam do wątku z 3, w Y wydaje się to samo. Auto jest szersze, ale kanapa jest pewnie ta sama, wiec może jest wiekszy dystans do drzwi od siedzeniaNote: Uchwyty ISOfix tylko na bokach.
Kiedyś sprawdzałem dane na stronie Tesli i (o dziwo) podają, że w drugim rzędzie szerokość "w ramionach" jest w 3 i Y taka sama, a "w biodrach" jest nawet większa w 3. Zaskakujące, bo Y jest kilka cm szerszy przecież.Ale miekki isofix zwany isofast można wpiąć w boczne. Odsyłam do wątku z 3, w Y wydaje się to samo. Auto jest szersze, ale kanapa jest pewnie ta sama, wiec może jest wiekszy dystans do drzwi od siedzenia
Ale miekki isofix zwany isofast można wpiąć w boczne. Odsyłam do wątku z 3, w Y wydaje się to samo. Auto jest szersze, ale kanapa jest pewnie ta sama, wiec może jest wiekszy dystans do drzwi od siedzenia
Tak wiec, tak, da się w 5 pojechać w końcu w dowodzie jest 5 osób, ale najlepiej zamontowac raz foteliki i nie ruszać.TM3 - trzy foteliki dziecięce
Witam, Tak na szybko podsyłam gdyby ktoś się zastanawiał czy dałby rade wozić 3 pociechy w TM3. Po długich poszukiwaniach i weryfikacji rzeczywistości versus instrukcja i rekomendacje Tesli, oraz domowych "ulepszeń" :) , udało się. Wszytki foteliki zamontowane na elastyczny isofix.forum.elektrowoz.pl
Każdy właściciel pakownego spaliniaka sie zawiedzie
Na parkingu jak zaparkujecie to czuć przy otwieraniu drzwi te dodatkowe centymetry, ale w środku jest tych centymetrów sporo mniej![]()
Renault Espace 2015-2020 vs. Tesla Model Y 2021-present
Renault Espace Minivan 2015-2020 vs. Tesla Model Y SUV 2021-present. Compare car dimensions (length, width and height) vs. street perspective.www.carsized.com
W zasadzie każdy fotelik, nawet najwęższy da pewną ciasnotę na wysokości ramion. Będą się stykać, a to może rodzić konflikty ;-)Problem w tym, że ja potrzebuję 1 fotelik i 2 nastolatków w tym jeden jak dorosły i choć wydawało się to prostsze od 3 fotelików to wcale tak nie jest niestety. :/