umcus

Pionier e-mobilności
Jeszcze nie kupilem Y ;)
Ale chce… leasing na spolke, czyli na obie na raz, tak dziala s.c… polaczenie dwoche jednoosobowych dzialalnosci.

Co do tego ze dofinansuja 45000 aut, to nie sadze zeby bylo takie zainteresowanie.
Jak by mogly wszystkie firmy to by pewnie szybko poszlo, a tak oddamy czesc srodkow do UE…
Szczerze mówiąc nie wiem jak działą S.C. Jeśli w dowodzie będzie S.C., to nie wiem czy da radę, bo to w teorii jest JDG, ale tak nie do końca. Jeśli będą dwie JDG, to bez problemu.

Jusand

Posiadacz elektryka
Szczerze mówiąc nie wiem jak działą S.C. Jeśli w dowodzie będzie S.C., to nie wiem czy da radę, bo to w teorii jest JDG, ale tak nie do końca. Jeśli będą dwie JDG, to bez problemu.
Tylko w dowodzie jest leasing, a umowa jest na s.c. Też jestem ciekaw, bo się nie załapałem na poprzednie dopłaty (brakowało 1 tygodnia) i liczyłem że dostanę w drugiej turze.

umcus

Pionier e-mobilności
Tylko w dowodzie jest leasing, a umowa jest na s.c. Też jestem ciekaw, bo się nie załapałem na poprzednie dopłaty (brakowało 1 tygodnia) i liczyłem że dostanę w drugiej turze.
No to nie pozostało Ci nic innego jak telefon do przyjaciela. Tzn. ministra.

Jusand

Posiadacz elektryka
No to nie pozostało Ci nic innego jak telefon do przyjaciela. Tzn. ministra.
Dajcie mi numer to zadzwonię 😉. Pisałem do nich nawet w tej sprawie w czasie konsultacji ale nawet nie dostałem zwrotnego maila z podziękowaniem za sugestie.

Ev3

Pionier e-mobilności
A ja i tu spytam :)
Czy spolki cywilne, czyli polaczenie JDG w s.c beda sie lapac czy wlasnie sobie skreslilem mozliwosc wziecia doplaty ?
Skreśliłeś.
Spółka <> jdg, chyba że weźmiesz auto na siebie jednoosobowo, a potem wrzucisz je jakoś do spółki.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Jest już oficjalne stanowisko, czy jak ktoś brał dotację w 1.0, to może wziąć dotację na inny samochód w 2.0?