Mój Elektryk - brak wymaganego przebiegu

Jarek.W

Nowy na Forum
Dzień dobry,

Czy ktoś z Państwa miał sytuację, w której nie udało się przejechać zadeklarowanego przebiegu 30 000 km w ciągu dwóch lat przy dotacji w wysokości 27 000 zł? Czy w takim przypadku istnieje możliwość zmiany warunków umowy — na przykład zmniejszenia kwoty dotacji do 18 750 zł — albo częściowej wypłaty proporcjonalnie do zrealizowanego przebiegu (np. 2/3 dotacji za przejechanie 20 000 km)?

Pozdrawiam

Ja mam taką sytuację auto zostało uszkodzone stało w serwisie ponad 3-mc przejechałem 25.000 km i muszę zwrócić 10.000 złoty - odwołuje się - ale jest ciężko.

adamusek

Posiadacz elektryka
ech u mnie ponad 50k w rok także każdy ma inne problemy ;)

mm-tesla

Posiadacz elektryka
@KrzysiekT Musisz przeczytać dokładnie umowę, ja pamiętam takie zapisy, że jeżeli nie wykręcisz danego przebiegu to proporcjonalnie ucinana jest dotacja, czyli załóżmy przejechałeś połowę to trzeba będzie połowę pieniędzy zwrócić. Nic tutaj się innego nie wydarzy.

Tak jak mówili koledzy wyżej, warto wybrać się samochodem gdzieś dalej na wycieczkę i nabić trochę kilometrów, może w stronę Niemiec, Francji, Hiszpanii, gdzie jest lepsza infrastruktura.

Nabicie kilometrów na podniesionym aucie też jest ok, spalanie małe - wszystko zależy jaki to samochód.