Ja dostałem info, że mój jest robiony "pilotażowo" i jak przejdzie to pójdzie reszta.
"Pilotażowo" robili mój leasing tesli - jako pierwszy w PL, teraz pilotażowo robią mój wniosek o dopłatę... Chyba powinienem mieć u niech pensję

A tymczasem orżneli mnie na marży
Z kim o tym rozmawiasz? Ze swoim agentem/sprzedawcą czy z infolinią? Jeśli sprzedawca Ci wciska, że nie mają rozwiązania, to chyba nie był na szkoleniu, bo mieli podobno jakieś konkretnie o tym. Niech popyta kolegów, ktoś powinien coś wiedzieć. Mój nie widział nic ale wdzwonił nam konferencję z koleżanką, która zajmuje się właśnie elektrykami i ona opowiadała o tym szkoleniu i tym, że dostali informację, że nie da się obsłużyć umów z przed stycznia.
No chyba, że mi się coś pomyliło i oni mówili o niekompatybilności umów przed 01.2022 - to też możliwe i wtedy by się zgadzało, ze na Ciebie jeszcze nie mają rozwiązania. Jeśli tak jest, to ja dostałem informację, że jak mój przejdzie, to mają rozszerzyć na wszystkich, którzy się łapią w terminy ustawowe, czyli chyba od 05.2020.
Sprawdziłem te daty i w programie jest zapis:
W ramach programu Mój elektryk kwalifikowane będą koszty zakupu pojazdu od 01.05.2020 r. do 31.12.2025 r. Nabór wniosków rozpocznie się 12 lipca 2021 r. i z założenia dofinansowanie będzie wypłacane w formie refundacji kosztów poniesionych.
Więc teoretycznie nie powinno być problemu. Ja tylko nie rozumiem jak oni rozwiążą kwestię jeżdżenia z tą naklejką, bo powinienem ją mieć 2 lata, a jak mi teraz przyznają dofinansowanie, to zostało mi 5 miesięcy leasingu

Ale jak ktoś brał w maju, to już ma koniec, więc dostanie kasę i nic nie będzie musiał przyklejać