Cav

Pionier e-mobilności
Jak wyglada zwrot takiego samochodu po 3 latach? Chodzi mi głównie o jakieś drobne uszkodzenia. Płaci się coś dodatkowo za to?
Tak należy założyć.
Jak wyglada ewentualna naprawa z AC? Czy są jakieś koszty dla wynajmującego?
Oprócz kopania się z ubezpieczycielem i właścicielem przy każdej rysce spod marketu?
Trzeba by zajrzeć do warunków AC.

wacu

Zadomawiam się
Tak należy założyć.

Oprócz kopania się z ubezpieczycielem i właścicielem przy każdej rysce spod marketu?
Jak oddawałem Tucsona to w ostatni dzien z AC zglosilem szkody, przyjechal rzeczoznawca, spisal protokol, przekazal do ubezpieczalni i usuwali szkody po ustaniu okresu ubezpieczenia, ale za jego pomoca. Masterlease probowal mi wcisnac jakis koszt to ich opieprzylem że mają numer szkody i wystawili mi fv korekte, tyle w temacie.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Czyli ogólnie pod koniec wynajmu jest kopanie się z wynajmującym o każdą ryskę i uszkodzenie? A jak z wnętrzem, jeżeli będą jakieś uszkodzenia rysy, przetarcia tapicerki…
Osobiście szanuje samochody, ale wiadomo są jakieś zużycia przez okres 3 lat. Chciałbym po prostu oddać samochod i wziąć nowy zamiast kopać się o każdą ryskę. Dlatego pytam bo powstrzymuje mnie to przed wynajmem długoterminowym. Kiedyś mój kolega chciał kupić właśnie z Masterlease samochód używany to jak dostał ocenę samochodu to zdziwiłem się na jakie pierdoły zwracają uwagę i od razu wyobrażałem sobie tego użytkownika który zawracał samochód i musiał za to wszystko extra płacić. Jak to jest tak naprawdę?

Cav

Pionier e-mobilności
Jak oddawałem Tucsona to w ostatni dzien z AC zglosilem szkody, przyjechal rzeczoznawca, spisal protokol, przekazal do ubezpieczalni i usuwali szkody po ustaniu okresu ubezpieczenia,
Jakiegoś fuksa miałeś.
Szkody z AC co do zasady trzeba zgłaszać w jakimś tam czasie od ich powstania, a nie hurtowo po 3 latach.

solik

Pionier e-mobilności
Nie ma kopania bo Arval ma wlasna ubezpieczalnie - Greenval, wpisz sobie np WZ 015CR na UFG

Udzial wlasny w szkodzie to 1000 netto wiec przy zwrocie jesli beda szkody beda do wysokosci udzialu naliczone oplaty. Wiem bo likwidowalem podczas kontraktu z nimi szkode na 8 tys z AC (policzono mi tylko do wysokosci udzialu wlasnego, sprawca uciekl a kamer brak)

solik

Pionier e-mobilności
Kiedyś mój kolega chciał kupić właśnie z Masterlease samochód używany to jak dostał ocenę samochodu to zdziwiłem się na jakie pierdoły zwracają uwagę
To jest powszechna wiedza: https://pzwlp.pl/pzwlp/przewodniki-zwrotu-pojazdow-pzwlp

Szkody z AC co do zasady trzeba zgłaszać w jakimś tam czasie od ich powstania, a nie hurtowo po 3 latach.
W teorii - w praktyce o ile w kogos nie wjedziesz a ten ktos nie zglosi sie z OC do Greenval (co automatycznie uruchomi procedure naprawy auta z Arvala) to mozesz pod koniec wynajmu pozglaszac.

Cav

Pionier e-mobilności
Nie ma kopania bo Arval ma wlasna ubezpieczalnie -
Ale ten Leaf to nie w Arvalu był.
Chyba że coś źle zrozumiałem i pytający jednym postem nawiązał do Leafa, ale drugim już nie i pytał o co innego.