olejek

Zadomawiam się
Odebralem dzis swojego EV6 :) Kolor czarny. S8 wracalem 110-130 i zuzycie na poziomie 18kwh
Niestety na parkingu zadnego Ev6 nie widzialem, nawet sie dopytalem o mat to Pani powiedziala, ze bardzo ciezko z tym bedzie :(
Kojarzysz z jakiego dnia bylo zamowienie i jego nr? Na myarval to bylo widoczne.

Vangass

Posiadacz elektryka
To w ramach ciekawostki, Arval zamówił "moją" (jeszcze nie odebraną) EV6 2021/07/22.
Czyli 15 miesięcy temu :)

chlebu

Nowy na Forum
Nie żebym się o nich martwił, ale może mi ktoś wytłumaczyć jak oni wyjdą "na swoje" przy stałej racie na 5 lat, gdy umowa była podpisana 8 miesięcy temu? Samochodu dalej nie mam.

tokwi

Pionier e-mobilności
Nie żebym się o nich martwił, ale może mi ktoś wytłumaczyć jak oni wyjdą "na swoje" przy stałej racie na 5 lat, gdy umowa była podpisana 8 miesięcy temu? Samochodu dalej nie mam.
Zabezpieczają stałe oprocentowanie kontraktami terminowymi na stopę procentową.
Ty to widzisz jako koszt np: 100-150 zł dodatkowo do raty. Finansujący dodatkowo to zabezpiecza w innej instytucji (zachowując jeszcze dla siebie marże), ale najfajniej jeśli druga strona (symetrycznej) transakcji to klient tej samej instytucji. Wtedy to nawet mogą zarobić na czysto x2 bez kosztów obcych. Dużo małych niebilansujących sie transakcji pakuje sie w większe paczki i upycha hurtem np jako obligacje np bezpiecznemu funduszowi pienieżnemu.

PioWi

Zadomawiam się
Mam ich dość, to moje 4 równoległe auto od nich i chyba ostatnie, zamówieona TM3 09.02.2022 i do dziś nic nie wiedza, ani kiedy,