PioWi

Zadomawiam się
Ev6 gtline moonscape mat z arvala zamowiona wg systemu koncowka lipca 2021 :)
Ręcznie robione Rolls Royce mają zbliżony (2 lata) czas oczekiwana, powinieneś czuć się wyróżniony :), ale szacun za opanowanie, jak zamówiłem w lutym i już mi puszczają nerwy (nie chodzi oczywiście tylko o fakt że chce mieć nowe, tylko pozbyłem się poprzedniego auta w lipcu i od tamtego momentu jeżdże Dieslem 2,5 z 2004 roku który pali 10-11, a przy 120-140km dziennie to czuć :(

solik

Pionier e-mobilności
Taka ciekawostka - Arval wysylal mi 2x monit o nieoplaconej fakturze 400 zl z kawalkiem, byla to kwota ktora pokrywa dotacja. Wyslalem im 2x maila z informacja, ze faktura jest niesluszna i by ja anulowali.

W tym miesiacu dostalem mila niespodzianke - dostalem 500 zl netto upustu na fakturze za ta reklamacje. Na zadnym etapie nie prosilem o zadne zadoscuczynienie - chcialem jedynie by odznaczyli ta fakture w systemie :)

sZTh1hG.png

PioWi

Zadomawiam się
Taka ciekawostka - Arval wysylal mi 2x monit o nieoplaconej fakturze 400 zl z kawalkiem, byla to kwota ktora pokrywa dotacja. Wyslalem im 2x maila z informacja, ze faktura jest niesluszna i by ja anulowali.

W tym miesiacu dostalem mila niespodzianke - dostalem 500 zl netto upustu na fakturze za ta reklamacje. Na zadnym etapie nie prosilem o zadne zadoscuczynienie - chcialem jedynie by odznaczyli ta fakture w systemie :)

sZTh1hG.png
To może mi za przkładanie od lutego (ok miał być w maju) stwierdza ze nie bedą brac za najem powiedzmy 6 miesiacy :), ale zcałkiem serio to poziom obsługi w Arval mocno poleciał w dół

solik

Pionier e-mobilności
Poziom BOK taki jak wszedzie, chociaz jest jeden mail i autoresponder ze zarejestrowano.. w PKO Leasing trzeba maile szukac po linkedinach a i tak nie ma gwarancji ze ktokolwiek odpisze juz nie mowiac o przyznaniu pienieznego zwrotu.

Przekladanie aut akurat wynika z sytuacji na rynku, troche inna sprawa IMO. Ja wzialem od nich auto ktore bylo chodliwe i wtedy bylo na stocku w PL (Tesla)

turez

Zadomawiam się
Ja od trzech miesięcy wnioskuje o zwrot opłaty transferowej lub pomniejszenie kwoty na kolejnej fakturze;) oczywiście wyjaśniają i konsultują ...
Dopiero po kontakcie z osobą, która ogarnia dział sprzedaży okazało się, że umowa z BOSiem, która podpisaliśmy w lipcu nie spełnia jednak wymagań BOSiu bo.... Kwalifikowany podpis autenti jednak im nie pasuje. Po czterech miesiącach podpisywaliśmy ponownie umowę, ale tym razem podpisem w taki sposób, aby był widoczny znak wodny w miejscu podpisu....
W świetle przepisów prawa poprzednia umowa jest podpisana poprawnie, ale co zrobisz...
Tak więc dopiero po ponownym podpisaniu umowy i akcepcie z BOSiu będzie można zwrócić opłatę transferowa...