Ciagle daja sobie 20 dni na informacje co jest zleHej, zdarzyło się Wam by BOŚ dawał odpowiedź ponad te 20 dni? No i czy to są dni robocze czy może kalendarzowe?Mój opiekun z Arval się nie odzywa, jestem na nich już wkurzony, bo wniosek do BOŚ poszedł w piątek 24.12, a 20 dni kalendarzowych minęło parę dni temu...
masz nowe info w swojej sprawie czy jedynie to ze dotacja przyznana?Ja dzisiaj dostalem info z Arvala, ze BOŚ wydał zgodę na dotacje, a EV6 maja byc na poczatku lutego. Oby tak bylo faktycznie.
Ale to NFOŚ czy BOŚ? Bo do Funduszu wnioski nie dochodzą w ogóle, weryfikuje je BOŚ i to on nawet podejmuje decyzję o przyznaniu dotacji, a następnie występuje do Funduszu o środki przesyłając m.in. załącznik "Rejestr Dotacji", który to jest arkuszem excelowym m.in. z danymi z Wniosku.Info z dziś od kogoś wyżej niż konsultant:
Prawie wszystkie wnioski zwrócone przez NFOS ze względu na błąd o 1 gr w VAT. NFOS stworzył sobie obecnie matryce, która ma automatycznie weryfikować wszystkie odstępy, spacje, przecinki i groszówki. U mnie jest niepoprawność z tą matryca. Ponoć kalkulator mówi coś innego, ale matryca rzecz święta .
To znowu niestety oczekiwanie na weryfikację w autenti... ja na szczęście wyrobiłem sobie mSzafira i nim w autenti podpisuję.W związku z czym znowu będzie grane Autenti a dodatkowo certyfikat będzie wystawiony na rok a nie miesiąc bo Arval spodziewa się, że może być znowu zmiana podejścia sprawdzających i ich matryc![]()
3 marca mowisz o EV6?Info z dziś od kogoś wyżej niż konsultant:
Prawie wszystkie wnioski zwrócone przez NFOS ze względu na błąd o 1 gr w VAT. NFOS stworzył sobie obecnie matryce, która ma automatycznie weryfikować wszystkie odstępy, spacje, przecinki i groszówki. U mnie jest niepoprawność z tą matryca. Ponoć kalkulator mówi coś innego, ale matryca rzecz święta . W związku z czym znowu będzie grane Autenti a dodatkowo certyfikat będzie wystawiony na rok a nie miesiąc bo Arval spodziewa się, że może być znowu zmiana podejścia sprawdzających i ich matryc
Dwa. Pytałem o ceny i na 99% mają pozostać takie jak zaoferowane pierwotnie. Sprawa jest dla nich prestiżową.
Trzy. Kwota dotacji będzie pomniejszać kwotę czynszu miesięcznego. W związku z trwałością projektu wykluczona jest cesja w przeciągu pierwszych dwóch lat.
Cztery. Umowy będą podpisywane po otrzymaniu Inga o przyznaniu dotacji a potem czekanie na odbiór.
Dostawa pojazdów do Polski z Korei jest zaplanowana na 3 marca. A jak będzie to życie zweryfikuje![]()
Tak tak. O BOŚ chodziło. Już mi się płacze.Ale to NFOŚ czy BOŚ? Bo do Funduszu wnioski nie dochodzą w ogóle, weryfikuje je BOŚ i to on nawet podejmuje decyzję o przyznaniu dotacji, a następnie występuje do Funduszu o środki przesyłając m.in. załącznik "Rejestr Dotacji", który to jest arkuszem excelowym m.in. z danymi z Wniosku.
Tu jest jest jego wzór
Być może o to chodzie - tam rzeczywiście jest ściśle określony format, opisane przecinki i te sprawy... ale to wypełnia bank na podstawie wniosku.
To znowu niestety oczekiwanie na weryfikację w autenti... ja na szczęście wyrobiłem sobie mSzafira i nim w autenti podpisuję.
Ja akurat czekam na Ionic5. Tyle, że zasugerowałem że moga mi zamienić na Ev6 zamówienie jeśli z moim będzie problem. Pan powiedział, że one i tak przyjadą jednym transportem a w harmonogramie stoi 3 marca. A pamiętać należy, że jeszcze dwa tygodnie temu dostałem info że będą cytuje styczeń/luty.3 marca mowisz o EV6?