Halczyn

Zadomawiam się
Widzialem jakis czas temu u nich na www w uzywanych na handel z dopisem " zarezerwowane", wiec moze znalazl sie jakis
Chetny
Edit: dostalem dzisiaj sms z aktywacja uslug online, takze chyba nowy nabywca/ uzytkownik sie znalazl

Last edited:

SamiSRT

Nowy na Forum
Dzień dobry Panie i Panowie.
Też mam swoją przygodę z Arvalem. Auto to Kia EV6, wzięta w długoterminowy najem z dopłatą Mój Elektryk jako wpłata własna.
Po podpisaniu umowy miałem czekać na kontakt w sprawie podpisania umowy o dotację. Czekałem. Dzwoniłem do przedstawiciela banku, nie odbierał, nie oddzwaniał, byłem fizycznie w banku to był akurat na urlopie itp.
Po jakimś czasie dostałem info od Arvala, że potrzebują umowy i żebym dosłał.
Wydrukowałem, dosłałem.

Jednocześnie zacząłem dostawać maile, telefony i smsy od firmy windykacyjnej - bo pierwsza faktura w Arval nie jest rozliczona.

Ktoś miał podobną sytuację? Firma windykacyjna umywa ręce, bo Arval każe windykować, Arval mówi, że faktura w systemie i z automatu tak poszło i nie mogą nic zrobić.

A ja jestem kilka razy dziennie czasami nękany. Nie bardzo wiem co mam dalej robić.

SamiSRT

Nowy na Forum
Nie do konca rozumiem, miales dostac dotacje ale jej nie dostales i arval Cie sciga o 27kzl ?
Trochę to tak wygląda.
Czy nie dostałem czy dostanę - nie wiadomo.
Nie ukrywam, że wpłata 27k z własnej kieszeni podważa ekonomiczny sens wszystkiego, tym bardziej, że umowa z Arvalem była inna... Właśnie siedzę i czytam.

krzyss

Pionier e-mobilności
Trochę to tak wygląda.
Czy nie dostałem czy dostanę - nie wiadomo.
Nie ukrywam, że wpłata 27k z własnej kieszeni podważa ekonomiczny sens wszystkiego, tym bardziej, że umowa z Arvalem była inna... Właśnie siedzę i czytam.
Ale oni sciezke dla leasingow zamkneli w lipcu, a mamy luty, jakie ty masz terminy ?

SamiSRT

Nowy na Forum
Ale oni sciezke dla leasingow zamkneli w lipcu, a mamy luty, jakie ty masz terminy ?
Może i zamknęli, ja podpisałem umowę wynajmu i dostałem auto w kwietniu, przez dwa miesiące dopraszałem się co z umową dotacji, zostałem olany, przypomniali sobie w październiku.... Dostali umowę i dwa dni później dostałem pierwszego maila o windykacji.
Średnio jeden email i jeden sms dziennie, co drugi dzień rozmowa telefoniczna, teraz doszły smsy flash. Treść w stylu "Czy masz już blokadę zapłonu?".
Nie ukrywam, że trochę mnie to denerwuje, Arval mnie zlewa ciepłym moczem, w tym tygodniu idę do prawnika, może cos poradzi.

Halczyn

Zadomawiam się
Niestety kontakt z arvalem to tragedia. Moim zdaniem skontaktuj się jeszcze z Boś W kwestii tego czy tą dotację otrzymałeś czy nie jakie są ewentualne braki formalne. Mnie np. i paru innym osobom wypowiedzieli tą umowę a po kontakcie z Boś sprawa się wyprostowała

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Może i zamknęli, ja podpisałem umowę wynajmu i dostałem auto w kwietniu, przez dwa miesiące dopraszałem się co z umową dotacji, zostałem olany, przypomniali sobie w październiku.... Dostali umowę i dwa dni później dostałem pierwszego maila o windykacji.
Średnio jeden email i jeden sms dziennie, co drugi dzień rozmowa telefoniczna, teraz doszły smsy flash. Treść w stylu "Czy masz już blokadę zapłonu?".
Nie ukrywam, że trochę mnie to denerwuje, Arval mnie zlewa ciepłym moczem, w tym tygodniu idę do prawnika, może cos poradzi.
Pewnie ktos niedopilnowal i nie zlozyli dokumentow, a teraz przepadlo.
A co masz zapisane w umowie ?

Najnowsze dyskusje