Cav

Pionier e-mobilności
Wiem. Ale jak leci dobry rabat rzeduprawie dwóch dotacji bez KDRu to można odpuścić dotacje
Ten rabat to od cen realnych, czy cennikowych za nowe auto?
Bo realnie na nowe auto rabaty są czasem podobne, nie trzeba kupować demówki i pozbawiać się dopłaty.
Zwłaszcza gdy mówimy o aucie używanym, które już co do zasady ma dużo niższą wartość od nowego.

turez

Zadomawiam się
Ten rabat to od cen realnych, czy cennikowych za nowe auto?
Bo realnie na nowe auto rabaty są czasem podobne, nie trzeba kupować demówki i pozbawiać się dopłaty.
Zwłaszcza gdy mówimy o aucie używanym, które już co do zasady ma dużo niższą wartość od nowego.
W moim przypadku to cena katalogowa równa się realna. No może 2% rabaty dostałem maksymalnie od Dilera. I tak się bym nie załapał na dotacje po takim rabacie mimo kombinacji. A interesuje mnie tylko Ionic5 lub Ev6, a nie jestem akurat w ich grupach rabatowych. A teraz to dochodzi jeszcze słabiutka dostępność.

solik

Pionier e-mobilności
Pewnie sa skorzy do rabatow na demo bo auto sie starzeje a jako nowe jest uznane do pol roku.. patrzac na lokalne parkingi dealerow IONIQ 5 czy EV6 stoja czasem caly tydzien roboczy nieruszane, jak widac nie ma nadal takiego boomu na te auta jaki marketingowo byl zapowiadany.

Cav

Pionier e-mobilności
Ten rabat to ściema, dealerzy kupują demówki po obniżonych cenach i sprzedają za nie mniej niż kupili pół roku czy rok wcześniej.
Więc nic na tym nie tracą, do tego mają za darmo auto do dyspozycji.
Taki klocek traci realnie 10% za sam wyjazd za bramę, a jak się zmieni rocznik to drugie tyle.
Więc sprzedają używane auto w okolicach jego wartości, nie jest to zbytnia okazja.
Taki plus, że jest, czeka i łatwo kupić.
Z młodymi używanymi elektrykami to nie jest takie oczywiste, podaż jest znikoma.

JareG

Pionier e-mobilności
Cav, można (a przynajmniej można było jeszcze we wrześniu 2021) mieć demówkę z przebiegiem ~10km, i nigdy przez nikogo nie testowaną.. no i z rabatem za demo.

Pozdrawiam

JareG

Pionier e-mobilności
I wtedy to jest rzecz warta zachodu, zwłaszcza jak ktoś nie podpadł pod normalne rabaty.
Niestety nie można mieć rabatu za demo i innego/innych rabatów.. a szkoda, wtedy miałbyś ponad 20% upustu :D

Pozdrawiam

Cav

Pionier e-mobilności
No wiem, chodziło mi o przypadek tureza, który normalnego rabatu na nowe auto i tak by nie dostał.
Ale wtedy takie poszukanie ezgemplarza z rabatem za demo, ale nadal z <50 km miałoby duży sens, nie musi być w najbliższym salonie.

JareG

Pionier e-mobilności
No wiem, chodziło mi o przypadek tureza, który normalnego rabatu na nowe auto i tak by nie dostał.
Ale wtedy takie poszukanie ezgemplarza z rabatem za demo, ale nadal z <50 km miałoby duży sens, nie musi być w najbliższym salonie.
Jeśli znajdziesz odpowiedniego (odpowiednio elastycznego :D) sprzedawcę, to można z chyba każdego nowego auta zrobić demo. Nie trzeba szukać :)

Pozdrawiam