wacu

Zadomawiam się
z kiedy to? na stronie teraz jest zupelnie cos innego

to jest z oponami, dodatkowe 200 netto pewnie w racie a jak chcesz wymienic co sezon to jest jeden wielki cyrk i nie polecam tego wariantu :D fabryczne letnie 3 lata przetrzymaja spokojnie a zimowki mozna sobie samemu kupic poza sezonem i nie byc skazanym na jezdzenie do warsztatu ktory oni wskaza
To jest z pazdziernika chyba jak dobrze pamietam, ale teraz dokładnie widze to w umowie u siebie do podpisania w Autenti.

wacu

Zadomawiam się
Opony to 150 netto z tego co wiem.

EDIT. Za lepsze opony 17" do Kia Stonic dawałem teraz 2k netto, ale nie sprawdzałem ile kosztują dobre opony zimowe do TM3

Last edited:

jakniejatokto

Posiadacz elektryka
Ja też się zastanawiam nad wzięciem tej obsługi opon (u mnie 120 netto - Ioniq 5). Warsztat z Arvala niedaleko mnie, zapewne sam bym wymieniał w tym samym. Jak sobie liczyłem opony, które bym sam kupował + 6 razy wymiana i sezonowanie to wychodzi podobnie co zapłaciłbym Arvalowi.

Wiadomo, że jak sam kupię to po tych 3 latach opony będą moje, ale co mi po (zużytych) oponach jak nie zdecyduję się na wykup samochodu.
Wiadomo, że nie mam pewności co do konkretnego modelu opon jak się zdecyduję na opony od Arvala.
Wiadomo, że są opinie w necie ludzi narzekających na tę obsługę Arvalową, ale też wiadomo, że ci co są zadowoleni nie będą piać z zachwytu na profilu facebookowym Arvala. A ci co narzekają to głównie na relokację (nie przewiduję), odległość do wskazanego warsztatu (mnie raczej nie będzie dotyczyło) i na terminy wymiany w szczycie przedsezonowym.

No i mam teraz zagwozdkę.. :)

Quba88

Posiadacz elektryka
To wrzuce swoje 3 grosze. Mialem XC60 z arvala. W pakiecie mialem 6 opon z czego 4 byly od razu wykorzystane na zakup zimowych. W oponach premium mialem Pirelli w cenie 120 netto miesiecznie do leasingu.
Pamietajcie ze w pakiecie macie tez naprawy tych opon. Ja 2 razy w ciagu 2 lat korzystalem z tego.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Opony to 150 netto z tego co wiem.

EDIT. Za lepsze opony 17" do Kia Stonic dawałem teraz 2k netto, ale nie sprawdzałem ile kosztują dobre opony zimowe do TM3
Do TM3 Michelin Pilot Alpine czyli top opona 3100 brutto plus zimowanie i wymiana 250 brutto

Jac3k

Posiadacz elektryka
Czekaj, czy ja dobrze liczę…?
Jako osoba fizyczna w ciągu trzech lat musiałbym zapłacić im 112 000 zł i oddać im samochód po tych 3 latach?
Źle liczysz. Zapomniałeś dodać 29700 opłaty wstępnej. Z tego co wiem to jeszcze liczą coś za serwis którego nie ma. Zawsze mówiłem że Arval to lichwa i chcieli mnie tu zjeść.

Najnowsze dyskusje