Moja TM3 dziś zwariowała!

cooler

Pionier e-mobilności
Moja TM3 LR 2021 Q2 dziś całkiem zwariowała. Niedawno była na serwisie (problemy z wybudzeniem przez apkę), ale dziś od razu po otwarciu drzwi wiedziałem że coś nie tak: ekran włączył się z bardzo dużym opóźnieniem rzędu 10-15s i miał czarne tło (jak w nocy, pomimo że to była 11:00), a potem było już tylko gorzej: Po restarcie interfejsu tło złapało jasne, ale nie działa:
- kamery (żadne) także przy cofaniu,
- nawigacja, pozycja na mapie,
- e-Call,
- Autopilot
- klapa bagażnika wydaje pisk i staje w połowie podczas otwierania co któryś raz (a było w niej coś serwisowane - była akcja naprawcza),
Działa:
- Czujniki parkowania (uff, bez kamery dobre i to)
- jeżdzi :)
- telefon i Internet (+media)
Ktoś ma coś podobnego dziś? Można zrzucić na serwery Tesli? ;)

Darkoblues

Zadomawiam się
U mnie dzis w ogóle nie chciał się wybudzić... dopiero restart pomógł.
Stres bo człowiek w pośpiechu, a tu restarty.
Wersja softu 2021.40.6

cooler

Pionier e-mobilności
Serwis podesłał re-upload softu 2021.36.5.8, sprzęt się zrestartował i już jest w miarę dobrze. Pozwolę znowu uspać i zobaczymy czy problem się powtórzy.

Giaur77

Fachowiec
U mnie od soboty (odbioru z salonu) te same objawy w TMY.

Nie działają kamery, zamrożona nawigacja, ekran na 100% jasności niezależnie od oświetlenia, usterka eCall.

W niedzielę po uśpieniu auta przez noc wszystko wróciło do normy i było git przez cały dzień. Dzisiaj rano wszystko ok, aż popołudniu znowu wróciły objawy.

Resety nie pomogły.

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
Ano pozwoliłem mu się uspać a po przebudzeniu kino zaczeło sie z powrotem, brak kamer, brak asystentów etc.
Zgłosił sie soft 2021.40.6 więc właśnie instaluje, zobaczymy, może pomoże.

cooler

Pionier e-mobilności
U mnie od soboty (odbioru z salonu) te same objawy w TMY.

Nie działają kamery, zamrożona nawigacja, ekran na 100% jasności niezależnie od oświetlenia, usterka eCall.

W niedzielę po uśpieniu auta przez noc wszystko wróciło do normy i było git przez cały dzień. Dzisiaj rano wszystko ok, aż popołudniu znowu wróciły objawy.

Resety nie pomogły.
włącz sentry mode żeby nie usypiał i będziesz mógł się cieszyć nowym samochodem. Ja mam problemy tylko gdy samochód usypia.

cooler

Pionier e-mobilności
..nie nazwałbym tego takim "tylko"
No jasne, nie mówię że to dobrze, zgłosiłem do Tesli naprawę, ale dobrze żeby kolega znał workaround i żeby pierwszych dni użytkowania nie szarpał się z niedziałającym samochodem. Dam znać czy upgrade do 2021.40.6 pomógł.