Moja TM3 dziś zwariowała!

Ja się zastanawiam czy docelowo nie jechać do Wiednia, bo ten serwis w Warszawie to chyba tylko do wymiany wycieraczek

Serwis w Wiedniu to też dramat. U mnie kłamali w żywe oczy co się stało - mówili, że to ja coś zepsułem, bo rozładowałem samochód, a w papierach przyjęcia do serwisu jasno napisane, że przyjęli z baterią na 30%. Jak skonfrontowałem, to zamknęli rozmowę słowami "ja tylko przekazuję co mi kolega powiedział, a kolega nie może rozmawiać bo zajęty".

Jak już jedziesz do Austrii to jedź do Graz.

Poldek

Fachowiec
No i niestety wgranie softu 2021.40.6 w niczym nie pomogło, po uśpieniu i postaniu paru godzin w temperaturze 2-3 st C na dworze samochód znów był tylko częściowo sprawny: wszystkie rzeczy zależne od kamer jak wycieraczki, asystenci jazdy, kamera cofania nie działają. Nie działa także nawigacja, tempomat, pozycja GPS na mapie oraz automatyczna jasność ekranu wraz z przełączaniem dzień/noc (więc w nocy wali po oczach aż się patrzeć nie da a w dzień nic nie widać.
Trochę to przerażające bo nawet w razie stłuczki nie działają kamery i nic się nie nagra. Oczywiście e-Call też w razie czego nie działa.
Jestem na czwartek umówiony w serwisie, nie podoba mi się to.
Robimy jakiś większy dym? Ktoś wie gdzie wysłać emaila wyżej niż PL (NL?) lub zadzwonić?
Trochę słabo jeżeli nikt w serwisie nie może tego ogarnąć.
A próbowałeś ponownej kalibracji kamer?

Giaur77

Fachowiec
Serwis w Wiedniu to też dramat. U mnie kłamali w żywe oczy co się stało - mówili, że to ja coś zepsułem, bo rozładowałem samochód, a w papierach przyjęcia do serwisu jasno napisane, że przyjęli z baterią na 30%. Jak skonfrontowałem, to zamknęli rozmowę słowami "ja tylko przekazuję co mi kolega powiedział, a kolega nie może rozmawiać bo zajęty".

Jak już jedziesz do Austrii to jedź do Graz.
A macie jakieś złe/dobre wieści o serwisie w Pradze?

cooler

Pionier e-mobilności
U mnie (przy takich samych objawach) kalibracja nie mogła zostać przeprowadzona, bo nie było obrazu z kamer (czarny ekran).
To samo - czarny obraz z kamer, nawet wycieraczki nie działają bo chyba potrzebują kamer.

nyknow

Fachowiec
A to nie ma serwisu w Polsce/Warszawie? że tak zapytam :)?

nyknow

Fachowiec
to ja tu poluję na wolne auto żeby zamówić a tu takie problemy z tymi M3? i brak sensownego serwisu - no to nie wiem czy ja dobrze robię, że na to auto poluję teraz ...... a miało być bezproblemowe użytkowanie itd.

cooler

Pionier e-mobilności
to ja tu poluję na wolne auto żeby zamówić a tu takie problemy z tymi M3? i brak sensownego serwisu - no to nie wiem czy ja dobrze robię, że na to auto poluję teraz ...... a miało być bezproblemowe użytkowanie itd.
Kurcze, od czerwca od odbioru miałem banan na twarzy pomimo 3 iteracji poprawek w serwisie, bo słabe spasowanie poprawili i jest już OK, ale samochód jeździł jak marzenie, ale to co się dzieje teraz z samochodem zmazało mi ten banan z twarzy :) Jadę czymś co nie widzi, nie słyszy, nie nagrywa a nawigację mam z telefonu...
To ja już dużo lepiej się czuję w mojej Toyocie Tercel z 97 roku, przynajmniej wsiadając wiem że oprócz automatu i klimatyzacji nic nie ma, w razie dzwona nagra to oddzielna kamerka, a cały samochód kosztuje mniej niż ubezpieczenie Tesli.

nyknow

Fachowiec
Kurcze, od czerwca od odbioru miałem banan na twarzy pomimo 3 iteracji poprawek w serwisie, bo słabe spasowanie poprawili i jest już OK, ale samochód jeździł jak marzenie, ale to co się dzieje teraz z samochodem zmazało mi ten banan z twarzy :) Jadę czymś co nie widzi, nie słyszy, nie nagrywa a nawigację mam z telefonu...
To ja już dużo lepiej się czuję w mojej Toyocie Tercel z 97 roku, przynajmniej wsiadając wiem że oprócz automatu i klimatyzacji nic nie ma, w razie dzwona nagra to oddzielna kamerka, a cały samochód kosztuje mniej niż ubezpieczenie Tesli.
Hmmm No to słabo - ja chce sprzedać fajne auto spalinowe żeby miejsce na tesle zrobić ale nie chciałbym mieć takich problemów jednak - zakładam, ze niebawem uda się jakiś software zainstalować sensowny i wszystko wróci do normy czego życzę