Moje akcesoria do Tesla 😀 - co warto dokupić / Tesla dodatki

kaziwich

Posiadacz elektryka
Hamulce przecieram prawie zawsze po każdym wyjeździe z garażu "ręcznie" hamując kilka razy nożnie. Depnięcie zawsze włącza normalne hamulce az do ABSu. Gdy mokro lub śnieg to obowiązkowo zawsze tak robilem, rower, motocykl. Mam uraz po motocyklu kumpla, nie sprawdzilem i wylądowałem w rowie
Na chillu nie jeżdżę prawie wcale, ale to dobry pomysł bo teraz mam trzy tryby do jazdy plus jeden do popisówy. Więc sobie przypiszę
Zresztą sie obaczy....
To co piszesz z hamowaniem na koniec jazdy to zapobiega "zapiekaniu" klocków, ale nie "wypoleruje" mi dobrze tarczy jak juz sie brzydka zrobi.
Wrzuc posta jak dostaniesz batony. thx

Bronek

Pionier e-mobilności
3 lata jeździłem i to raczeej ostro i tak po prawdzie jak i w innym temacie o degradacji baterii i hamulcach niewiele myślałem, czego wszystkim życzę. Hamuję testowo przed jazdą nie po. A czy tarcze mi blyszczą czy nie.... Ważne ze hamują
Ad guziki coś dlugo zwlekają z wysyłką. Od grudnia przyjechały korytka z Ameryki i leci electric frunk z Chin. Przycisków jeszcze nie e wysłali

ciastek

Pionier e-mobilności
Jakie N ? Jak to zrobić?
N - neutral.
Z instrukcji:
Gdy w pojazd znajduje się w trybie jazdy, zmienić bieg na neutralny poprzez krótkie popchnięcie dźwigni jazdy w górę do pierwszego położenia. Jeśli aktywna jest funkcja automatycznego kierowania lub tempomat (…), należy przesunąć dźwignię jazdy w górę do pierwszej pozycji i przytrzymać ją tam przez ponad 1 sekundę.
Gdzie „pierwsza pozycja” oznacza „lekko”.

chewbacca

Posiadacz elektryka
A ja chciałem zapytać czy ktoś tu jest w posiadaniu dywaników gumowych, tych oryginalnych teslowych do modelu 3? Najlepiej kupionych w Ząbkach. Pytam, bo np. po wejściu w irlandzki sklep dywaniki są w wersji z podstopnicą (przynajmniej na zdjęciu) ale np już w niemieckim sklepie podstopnica na fotce jest jakby skrócona o połowę. Ciekaw jestem jak jest w rzeczywistości jeśli zamawia się je w Ząbkach. Przy okazji jeżeli ktoś je już ma to może podzielić się wrażeniami - ile kosztowały i czy warto płacić za nie aż tyle?:)

Last edited:

pmlody

Pionier e-mobilności
Ja mam z Ząbek. Jestem zadowolony póki co. Łatwo się czyści, pasują idealnie.
Nie mam porównania do konkurencji.
Kupiłbym ponownie. I polecił przyjaciółce.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Ja mam z Ząbek. Jestem zadowolony póki co. Łatwo się czyści, pasują idealnie.
Nie mam porównania do konkurencji.
Kupiłbym ponownie. I polecił przyjaciółce.
a jak z tą podstopnicą? jest czy jej nie ma? podeślesz fotkę poproszę? i kojarzysz ile za dywaniki wołają w Ząbkach?

pmlody

Pionier e-mobilności
875 brutto płaciłem w kwietniu. Wiem, brudno, dawno nie sprzątałem w aucie.
20230106_190408.jpg

Bronek

Pionier e-mobilności
Kiepska ta podstopnica. Kupowalem do Trojki u Chińczykow dawno... I sięga wyżej tak ze położy się na gumie całą stopę i kosztuje 3x a moze i więcej mniej? Chyba na Amazonie?

20230106_192414_copy_1024x745.jpg

Last edited: