Moje akcesoria do Tesla 😀 - co warto dokupić / Tesla dodatki

kaziwich

Posiadacz elektryka
czy ktoś używa SEXY buttons?

- czy przyciski odpadajÄ…, jak trzyma klej?
- dziala zawsze niezawodnie?
- czy zmiana jakiejs opcji przez button jest tez odzwierciedlana w ustawieniach na ekranie? (np. przelaczanie miedzy chill a sport)
- jak dlugo trzymaja baterie w przyciskach?
- czy czytnik OBDII jest na tyle maly zeby go zamknac pod klapkÄ… czy musi byc wywalony na zewnatrz?

ciastek

Pionier e-mobilności
- czy czytnik OBDII jest na tyle maly zeby go zamknac pod klapkÄ… czy musi byc wywalony na zewnatrz?
Nie musi być mały, bo tam jest dużo miejsca.
6AEE2947-67EC-436E-9E3A-E7DBCE3DB1A5.jpeg

Zwróć uwagę, że ta blacha w głębi też ma dziurę.

Bronek

Pionier e-mobilności
Czekam... Jeszcze nie wysłali. Mi zależy na drzwiach pasażera, do dupy jest zamykanie w X sie.
Ręcznie ciężko chodzą a do przycisku bywa przy otwartych pasażerowi daleko. Z ekranu pasażer ma niewygodnie itd.
Kierowca ma fajnie bo zamyka hamulcem

kaziwich

Posiadacz elektryka
Czekam... Jeszcze nie wysłali. Mi zależy na drzwiach pasażera, do dupy jest zamykanie w X sie.
Ręcznie ciężko chodzą a do przycisku bywa przy otwartych pasażerowi daleko. Z ekranu pasażer ma niewygodnie itd.
Kierowca ma fajnie bo zamyka hamulcem
Ja potrzebuje do dwoch rzeczy:
1. Wylaczanie rekuperacji, żeby od czasu do czasu przetrzec hamulce (fatalnie sie tarcze scieraja w P)
2. Przelaczanie chill/sport (czasem potrzebuje szybko na swiatlach przejsc na sport i dwa trafne klikniecia na ekranie to za duzo)

ciastek

Pionier e-mobilności
Wylaczanie rekuperacji, żeby od czasu do czasu przetrzec hamulce
Wydaje mi się, że tryb docierania hamulców w service mode to robi. Ale nie używałem, więc pewności brak.
Sam przecieram hamulce po każdej myjni przełączając na N.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja potrzebuje do dwoch rzeczy:
1. Wylaczanie rekuperacji, żeby od czasu do czasu przetrzec hamulce (fatalnie sie tarcze scieraja w P)
2. Przelaczanie chill/sport (czasem potrzebuje szybko na swiatlach przejsc na sport i dwa trafne klikniecia na ekranie to za duzo)
Hamulce przecieram prawie zawsze po każdym wyjeździe z garażu "ręcznie" hamując kilka razy nożnie. Depnięcie zawsze włącza normalne hamulce az do ABSu. Gdy mokro lub śnieg to obowiązkowo zawsze tak robilem, rower, motocykl. Mam uraz po motocyklu kumpla, nie sprawdzilem i wylądowałem w rowie
Na chillu nie jeżdżę prawie wcale, ale to dobry pomysł bo teraz mam trzy tryby do jazdy plus jeden do popisówy. Więc sobie przypiszę
ZresztÄ… sie obaczy....