Moje akcesoria do Tesla 😀 - co warto dokupić / Tesla dodatki

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
No właśnie aż z ciekawości odpaliłem to faktycznie lepiej zeskanowane dywaniki gumowe można dorwać już od 300 zł brutto z Aliexpress. Aczkolwiek tam tez idzie znaleźć ceny 800-900 zł co jak dla mnie jest przesada za dywaniki gumowe..

U @Bronek ta podstopnica jest lepiej wymiana wiec te chinczyki nie takie złe

Bronek

Pionier e-mobilności
Tez jest idealny tyl, wysokie boki, to gnoju nie nanosisz i do tego byl frunk i trunk. Nie pamiętam bo to kupa czasu i do tego kupuję od diabła innych rzeczy na roznych stronach to mi sie miesza ...
3 lata wytrzymały i nie jest to badziew z recyklingu

pmlody

Pionier e-mobilności
Kiepska ta podstopnica. Kupowalem do Trojki u Chińczykow dawno... I sięga wyżej tak ze położy się na gumie całą stopę i kosztuje 3x a moze i więcej mniej? Chyba na Amazonie?

View attachment 8291
Szukałem na szybko. To, co było na allegro wyglądało jak tani chińczyk za 3x tyle, co na alliexpress i dodatkowo nie wiadomo było czy pasuje do pompy ciepła, czy nie. Patrząc teraz na cenę to faktyczne chyba się wycofam z twierdzenia, że kupiłbym ponownie :D

Bronek

Pionier e-mobilności
Niestety mieszkamy na zadupiu i mamy samochody z marginesu motoryzacji. Choć już troche czasu upłynęło. Przemysł nasz to lipa jest nie elastyczny i ma w nosie nasze zwykle potrzeby a co dopiero fanaberie.
Nie ma firmy którą by reagowała na potrzeby szybko lub w ogóle.. Dlatego strzelamy w ciemno na odległość. I można źle wybrać.
Te kolorowe nasze dywaniki to dobre dla pedantów, co pucują regularnie samochody i wycierają buty itp. Ja jestem syfiarz, auto myje od wielkiego dzwonu i po wierzchu, to muszę mieć korytka a nie dywaniki czy wycieraczki.
Zanim doprowadzę samochod do ruiny, zdążę się go na ogół pozbyć.
Te zdjęcie korytka jest aktualne z Trojki, ktora u mnie czeka na nowego właściciela. Jest mi wstyd, ale szczerość nie pozwala mi na oszukiwanie i picowanie auta. Dobrze że gaci nie sprzedaję , bo bym ich też nie wyparł . :)

lookash_c

Pionier e-mobilności
Niestety mieszkamy na zadupiu i mamy samochody z marginesu motoryzacji. Choć już troche czasu upłynęło. Przemysł nasz to lipa jest nie elastyczny i ma w nosie nasze zwykle potrzeby a co dopiero fanaberie.
Trochę zgoda, ale są firmy, które się starają - ja do Niro kupiłem dywaniki firmy Brisk - wyglądają jak klony produktów Tuxmat, wygląd (faktura) nie rzuca mnie na kolana, ale działają świetnie. Firma się jakoś do rynku dopasowuje, bo gdy po zakupie pytałem czy dywaniki do Niro będą pasować do e-Niro odpisali, że nie, ale są w trakcie przygotowywania modelu i kilka tygodni później były dostępne.
Na ich stronie widzę, że do starszych TM3 i S mają.

Bronek

Pionier e-mobilności
Mamy 2023 r a tam...historia.
To jak z przekazywaniem zdjęć w telefonach, zakłada się że ma być tylko domyślnie po wifi bo może być taniej. Tak tu tylko używane/ stare auta. Polak nowych nie kupuje? Niestety jak kupuje to za mało
I trudno dziwić aby robili formę dla sprzedania kilku sztuk? A po trzecie trzeba mieć dostęp do danych lub samochodu?
A w "salonach" nie ma S i X no i nie ma salonów.

luk99

Zadomawiam siÄ™
Dywaniki polecam chyba najbardziej ze wszystkich tutaj wymienionych akcesoriów (może jeszcze alu-pedały, których dotykasz butami codziennie).
Przede wszystkim materiał plastry miodu/romby jest super. Nie jest za miękki, ale nie jest też za twardy. w sensie nie ugina się pod nogami, ale też nie jest "plastikowy" w dotyku.
Woda i piach - TRZYMA SIĘ w środku, więc nie trzeba czyścić całego wnętrza - tylko dywaniki.

Podjeżdżam na myjnię, wyciągam dywaniki, myję i potem "klepię" je od tyłu, żeby woda wyleciała z plastrów.
cześć, zastanawiam się nad tymi dywanikami, Jak się sprawują z perspektywy roku czasu ? Jak one się układają w tym wgłębieniu pod nogami z przodu ? Dobrze przylegają do podłogi czy się uginają cały czas ? Masz podstopnicę ? Potrzebna w ogóle w Tesli ?