Musk m. in o nowej Tm3 20% Tańsza!

Bronek

Pionier e-mobilności
M. In
Tańsza 20%!
TM3 LR 640km zasięgu, biegi jak w X z ekranu, bez świateł p. mglielnych,inne reflektory
Bez drewna inne siedzenia?

Last edited:

inter

Pionier e-mobilności
M. In
Tańsza 20%!
TM3 LR 640km zasięgu, biegi jak w X z ekranu, bez świateł p. mglielnych,inne reflektory
Bez drewna inne siedzenia?
Takie wcześniej, docierały informacje. Ciekawe, ile z tych 20% będzie dla klienta.

Michal

Moderator
Bronek, to znowu jakiś scam jest... Przestań oglądać te durnoty na YT :p
Generalna zasada jest taka, że jak kanał się podszywa pod Teslę (tutaj kanał o nazwie "Tesla Corp.") albo Muska, to na 99% jest jakaś próba oszustwa.
Druga zasada jest taka, że jak coś ciekawego się dzieje, to będzie o tym na kanale Tesla Daily i informacją, które tam się pojawiają można ufać.
No i wystarczyło moje jedno zgłoszenie żeby usunęli ten film i całe konto :p

Last edited:

Michal

Moderator
Nie wiem, nie oglądałem tego nawet :p Wszedłem i od razu widać, że scam, a kod QR na bank prowadzi do jakiejś strony wyłudzającej dane albo próbującej okraść użytkownika.
Cholera wie co tam jest prawdziwa wypowiedzią, a co głosem wygenerowanym sztucznie. Nie chce mi się w to wnikać nawet.
Scam I koniec.

Bronek

Pionier e-mobilności
Też nie oglądałem tylko fragment i opis, przesłano mi rodzinnie.
Generalnie się zgadza żadnej rewelacji oprócz tej ceny? Że niby sugestia 20%, to by zabiło obecną sprzedaż

inter

Pionier e-mobilności
Konto już nie istnieje. I juz jest nowe.

Last edited:

Michal

Moderator
Szerz wiedzę w rodzinie, że to scam i nie nabijajcie sztucznie zaangażowania takim filmom, bo to tylko potęguje ich zasięg. Prędzej czy później trafi na kogoś z akcjami Tesli, kto odczyta kod QR, wejdzie na stronę, poda dane i straci pieniądze.

Jeszcze raz, jak jest coś wartego omówienia to będzie na Tesla Daily na YT.

elektryk

Pionier e-mobilności
Od jakiegoś czasu w Chinach był nagłaśniany "problem" wojny cenowej, m.in. przez chińskie stowarzyszenia motoryzacyjne.

Dzisiaj pojawiły się informacje, że podczas 13tego Forum Motoryzacji Chin podpisano (Tesla też) porozumienie o zakończeniu wojny cenowej.