Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 170
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 167

pawel pawel

Zadomawiam się
czytam np X elona jak wrzuca swoje mądrości i głębokie przemyslenia

Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.
Sądzisz że to USA mają utrzymywać ? Dlaczego nie Ty ....zadałeś sobie takie pytanie ? Ta organizacją przeżera rocznie mld USD... Coś jak nasza UE. Nikt ich nie wybiera i nikt nie ma nad nimi kontroli. Teraz Trump widzi rachunki a czy Ty widzisz rachunki zysków i strat UE dla Ciebie ?
Co do Covid to pytanie ile mąż Pani Urszulki z UE zarobił na tej panice .... Elon ma teraz twarde dane, my nie

Halisep

Posiadacz elektryka
Elon ma teraz twarde dane, my nie
Ma twarde dane i nic więcej. Zero historii i kontekstu. Problem w tym, że bez zastanowienia i weryfikacji faktów shitpostuje na twitterze, gdzie miliony te bzdury czytają. W ten sposób np uwalił reformę farmaceutyczną (LINK), która pomogłaby wielu osobom.

Ev3

Pionier e-mobilności
Ty rozumiem, że byś się dołączył do malowania?
Nie.
Ale przed Elonem ostrzegałem pół roku przed wyborami.
Nie chcieliście słuchać.....
I widać dalej nie chcecie.
Cóż - z wiarą nie wygrasz.

daniel

Señor Meme Officer
Ideologicznie motywowane bojówki za pomocą opluwania, malowania swastyk, a nawet podpalania wandalizują lokale i własność, żeby zastraszyć grupę osób, które uznają za wroga narodu.

giphy.gif

Nie.
Ale przed Elonem ostrzegałem pół roku przed wyborami.
Nie chcieliście słuchać.....
I widać dalej nie chcecie.
Cóż - z wiarą nie wygrasz.
Kolejne "nie popieram, ale rozumiem". Wydaje mi się, że tak to właśnie wyglądało w III rzeszy.
Im więcej na to patrzę, tym bardziej wydaje się, że historia ciągle zatacza koło i wzorce się powtarzają.

pawel pawel

Zadomawiam się
Ma twarde dane i nic więcej. Zero historii i kontekstu. Problem w tym, że bez zastanowienia i weryfikacji faktów shitpostuje na twitterze, gdzie miliony te bzdury czytają. W ten sposób np uwalił reformę farmaceutyczną (LINK), która pomogłaby wielu osobom.
A trzeba coś więcej niż dane ? Przedstawiasz temat jednostronnie i niestety nie mieszkam w USA więc nie mogę zweryfikować. Darmozjadów gonić to moje motto i chyba Trumpa. Każda dotacja podbija ceny i tworzy czarny rynek.

mALEK

Pionier e-mobilności
Trump i Elon to spekulanci- kazdy z nich ma swoj wlasny, prywatny cel i sposob na jego realizacje. Czy ich decyzje sa glupie? z perspektywy tych co ponosza ich konskewencje, zdecydowanie tak. Z perspektywy Trumpa/Elona? watpie. imo problemem nie jest Trump/Elon, tylko ludzie, ktorzy im umozliwili takie, a nie inne dzialania...i nie . nie sa to ci sami ludzie ktorzy kupuja tesle/straliniki i inne uslugi Elona. imo ci co maluja/podpalaja/dewastuja, sa dokalnie tego samego poziomu jaki reprezentuja wlasnie wyborcy Trumpa/Elona. i to jest problem