Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 171
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 168

umcus

Pionier e-mobilności
Gdyby nie to, że nie inwestuję w indywidualne spółki, to miałbym ten sam sprytny plan. Zresztą nie wątpię, że część "wilków z wall street" już zaciera swoje chciwe rączki.

Fenrise

Pionier e-mobilności
Mam dla Ciebie przykład "cięcia kosztów" w Tesli:
View attachment 25307
liczby w M$/y

A spadek jakości i bezpieczeństwa? sprawdź na EuroNCAP
To Elon chwali się jakim jest specjalistą od optymalizacji i cięcia kosztów. Na szczęście w Tesli są jeszcze ludzie, którzy potrafią się temu przeciwstawić, w przeciwieństwie do Boeinga.

Nie wiedziałem, że EuroNCAP certyfikuje samoloty. Bo chyba nie zauważyłeś, że pisząc o spadku bezpieczeństwa mówiłem o Boeingu. I jaki może mieć na to wpływ dalsze cięcie kosztów.

ELuk

Pionier e-mobilności
melon u j.rogana:

View attachment 25543

geniusz , po prostu - geniusz
Ważna jest deklaracja, że Polski nie najedzie… 😉🤣
A poza tym kto to niby ci naziści byli? Kosmici jacyś? Skąd się wzięli?
Hmmm… a może to jednak Niemcy byli, naród wybitny i perfekcyjny… i napadli na Polskę w myśl odwiecznej idei „drang nach osten”?
A tak przy okazji jak macie Amazon Video to polecam serial „The Man in the High Castle”
na motywach powieści Philip K.Dick’a. 😉👍

p0li

Pionier e-mobilności
serial tez polecam ale pierwsze 3 sezony, potem to juz za bardzo sf

Elektryczny_Joe

Zadomawiam się
Nie wiem, czego czepiacie sie Elona ?

Jak 3 lata temu udostępnił Ukrainie Star Linki - bez których dziś byłoby raczej po zawodach - to był dobry Elon.
Jak teraz Elon ma dość pomaganie Ukrainie - a właściwie Wołodii - bo uważa, że to nie ma sensu - to jest zły Elon.

Elektryczny_Joe

Zadomawiam się
choć akurat w twórczości Dick’a to zdecydowanie więcej F niż S

fakt, to był słaby pisarz i na dodatek miał coś z głową - twierdził nawet, że nasz Lem nie istnieje, i jest to komunistyczny spisek, bo jeden autor nie mógl tyle pisać i to w różnych odmianach SF - i wg niego LEM to grupa radzieckich pisarzy, piszących pod wspólnym, literackim pseudonimem.
:ROFLMAO: