Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 170
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 167

ClassicGOD

Leaf on the wind
Występując jako adwokat diabła tutaj, zapytam czy wyborcy Trumpa dokonywali aktów wandalizmu na wyborcach Bidena?
Tylko wandalizm się liczy czy morderstwa i przemoc też? Bo ataki na imigrantów, LGBT, czy ogólnie "innych" to raczej broszka wyborców jednej strony nad drugą.

Makus

Pionier e-mobilności
Występując jako adwokat diabła tutaj, zapytam czy wyborcy Trumpa dokonywali aktów wandalizmu na wyborcach Bidena? Może klientach General Motors? Kogoś kto poparł Bidena w wyborach?

Z mojej wiedzy to znam tylko 6. stycznia, a nawet to zdarzenie było ograniczone zasięgowo i skierowane bezpośrednio przeciwko rządowi, a nie wyborcom. No i ponoć FBI też tam miało swoich ludzi.
Ataki na kliniki aborcyjne zaliczamy?

AndrzejKulig

Fachowiec
Ideologicznie motywowane bojówki za pomocą opluwania, malowania swastyk, a nawet podpalania wandalizują lokale i własność, żeby zastraszyć grupę osób, które uznają za wroga narodu.

giphy.gif

Kolejne "nie popieram, ale rozumiem". Wydaje mi się, że tak to właśnie wyglądało w III rzeszy.
Im więcej na to patrzę, tym bardziej wydaje się, że historia ciągle zatacza koło i wzorce się powtarzają.
To jestem tym zdewastowany. Ta wszechobecnie panująca w tym wątku hipokryzja. Pytam, co Amerykanie mieli w tamtych wyborach w alternatywie - kobietę która zapytana o cloud storage, uniosła oczy ku niebu.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Wielu Amerykanów twierdzi, że w przeszłości regularnie głosowali na demokratów, ale obecnie ta partia jest dla nich nieakceptowalna.
Rozumiem to tak, że teraz zagłosowali na Trumpa, bo uważają go za mniejsze zło. Nikt jednak nie przyznaje tego wprost

Kszychu

Pionier e-mobilności
Myślę że licytowanie się kogo biją bardziej nie ma żadnego znaczenia. Zło jest złem nie ważne po której stronie się stoi i racja wcale nie będzie bardziej twojsza jeżeli Ciebie biją bardziej

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
To jestem tym zdewastowany. Ta wszechobecnie panująca w tym wątku hipokryzja. Pytam, co Amerykanie mieli w tamtych wyborach w alternatywie - kobietę która zapytana o cloud storage, uniosła oczy ku niebu.
mieli do wyboru byłego prokuratora lub prawie skazanego.

Bronek

Pionier e-mobilności
Skoro u nas w tak cywilizowanym i pełnym wykształconych ludzi kraju, miał onegdaj poparcie niejaki Tymiński , Leper ,Palikot , a teraz ma Mencen Braun itp, to na dzikim zachodzie ( USA) aby takie tuzy się nie pojawiały ,dali im do łatwy wybór : A lub B .

Piotrek_Sl

Posiadacz elektryka
Skoro u nas w tak cywilizowanym i pełnym wykształconych ludzi kraju, miał onegdaj poparcie niejaki Tymiński , Leper ,Palikot , a teraz ma Mencen Braun itp, to na dzikim zachodzie ( USA) aby takie tuzy się nie pojawiały ,dali im do łatwy wybór : A lub B .
Zgadza się, choć uważałabym z Lepperem, bo po śmierci zaczął się w niektórych kręgach rodzic kult, jaki to rzekomo mądry był😅
Natomiast myślę, że co sobie Amerykanie wybierają to ich problem, natomiast jeśli ich problem staje się zagrożeniem dla nas, to powinniśmy reagować.

Bronek

Pionier e-mobilności
Reagujemy....i slyszymy co Oni tweetami bohatera wątku o nas myślą .
Przy okazji dowiadujemy sie o niuansach językowych : jaka jest różnica pomiędzy nazwaniem kogoś małym a małym (small a little ) w tym . A u nas dochodzi jeszcze do tego inne pejoratywne okreslenie . :cool: