Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 167
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 163

Makus

Pionier e-mobilności
Dokładnie, dlatego Twoja krucjata przeciwko Elonowi jest pod zły adres. On nie jest źródłem problemu, on próbuje coś naprawić, coś co jest zupełnie poza jego możliwościami.
Nie prowadze zadnej krucjaty. Ale jesli ktos, kto nie ma kompetencji, bierze sie za naprawy ktore moga mi zagrac to z oczywistych wzgledow to wytykam. Jesli dodatkowo ten ktos mysli, ze bycie bogatym uprawnia go do wpier***ania sie w polityke suwerennego panstwa, to mam prawo wytykac takie praktyki palcami. Tesli arcykotowi ani nikomu innemu nie zamierzam podpalac, ale chyba moze mnie cieszyc duzy spadek sprzedazy aut produkowanych przez firme ktora kupil?

Młody

Follow the White Rabbit
Dokładnie, dlatego Twoja krucjata przeciwko Elonowi jest pod zły adres. On nie jest źródłem problemu, on próbuje coś naprawić, coś co jest zupełnie poza jego możliwościami.

Ty tak poważnie?

Jak Elon chce naprawiać to niech z kolegami miliarderami zacznie płacić podatki, podniesie pensję pracownikom i przestanie ciągnąć dotacje z publicznych pieniędzy.

Likwidowanie pomocy najbardziej potrzebującym i zwalnianie tysięcy ludzi z administracji nic nie pomoże tylko pogorszy.

Już teraz USA za tą politykę płaci bojkotem na ich towary i usługi.

Grzesiek

Pionier e-mobilności
taka wstawka własnego widzi mi się odnośnie jebnięcia, bo dług jest duży.
Po pierwsze trzeba sobie wytłumaczyć czym jest pieniądz? To coś na co się umawiamy, że ma jakąś wartość.
Tak samo jak dług i jego granice, to równiez jakieś tam umowne granice.
Więc dlaczego ma "jebnąć"? Nie musi wcale, a czemu czasem tak się działo? Z nieco innych powodów.
Dodruk pieniądza to tylko część prawdy, system się rozwala kiedy większość ma za dużo pieniędzy - wtedy dzieją się bardzo złe rzeczy. Kiedy jednak większa ilość pieniędzy u struktur które je sensownie dystrybuują to inna inszość.
Ale rzeczywiście może się wszystko wykrzaczy, ale nie musi. Powinno już dawno a wciąż stoi. Bo wszystko jest tylko umowne.

cooler

Pionier e-mobilności
Ty tak poważnie?

Jak Elon chce naprawiać to niech z kolegami miliarderami zacznie płacić podatki, podniesie pensję pracownikom i przestanie ciągnąć dotacje z publicznych pieniędzy.

Likwidowanie pomocy najbardziej potrzebującym i zwalnianie tysięcy ludzi z administracji nic nie pomoże tylko pogorszy.

Już teraz USA za tą politykę płaci bojkotem na ich towary i usługi.
Tak, na poważnie.
Za to Twoje biadolenie nad biednymi i potrzebującymi jest niepoważne.

Czy USA ma jakiś specjalny status dobrodzieja światowego? Wyruchali cały świat za pomocą PAX Americana i dolara, wiele państw które z nimi trzymało dzięki temu także nieźle pożyło, ale to się kończy, gospodarka się skończyła, dolar się kończy, jak skończy się dolar to skończy się też supremacja militarna, bo to olbrzymie koszty. Parę osób, w tym pewnie i Elon to zauważyło, ale już jest za późno.

Ich usługi oparte są na wyzysku i drenażu mózgów z biednych krajów, ich towary są produkowane w CHRL.
I Ty się mnie pytasz czy ja na poważnie?
Ręce i cycki opadają.

daniel

Señor Meme Officer

Musk który nie płaci podatków,

Coś tam zapłacił. Mało, bo mało, ale z miliarderów to płaci całkiem sporo.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Ej, wy wiecie że Elon to biznesmen? Żaden filantrop.

Jemu nie zależy na dobru ludzkości, on ma jeden cel: władza. Hajs ma.

Po ostatnim nieudanym małżeństwie z Trumpem było widać o co chodzi w jego grze.
Teraz będzie wyścig, kto pierwszy(sic!) na księżycu i na marsie.

To że przy okazji można się podczepić i korzystać z pewnych zmian, to inna para kaloszy.
Ale udawanie że Elon jest wielki, no cóż.

Młody

Follow the White Rabbit
Tak, na poważnie.
Za to Twoje biadolenie nad biednymi i potrzebującymi jest niepoważne.

Czy USA ma jakiś specjalny status dobrodzieja światowego? Wyruchali cały świat za pomocą PAX Americana i dolara, wiele państw które z nimi trzymało dzięki temu także nieźle pożyło, ale to się kończy, gospodarka się skończyła, dolar się kończy, jak skończy się dolar to skończy się też supremacja militarna, bo to olbrzymie koszty. Parę osób, w tym pewnie i Elon to zauważyło, ale już jest za późno.

Ich usługi oparte są na wyzysku i drenażu mózgów z biednych krajów, ich towary są produkowane w CHRL.
I Ty się mnie pytasz czy ja na poważnie?
Ręce i cycki opadają.

Jak na razie to DOGE dawala ludziom w USA. Świat nie lubi próżni i tam gdzie zwinęła się pomóc USA w Afryce czy Azji z miłą chęcią wchodzą Chiny, bo za kilkaset milionów dolarów z twarzą filantropa przejmują wpływy.

Zresztą trzeba być ślepy jak się za kilka lat okaże, że za na główny towar eksportowy z USA czyli broń, ogólnopojęte usługi IT i finansowe nie ma już chętnych, bo Europa zrobi swoje, a resztę uzupełnią Chiny.

ClassicGOD

Leaf on the wind
Czy USA ma jakiś specjalny status dobrodzieja światowego?
Czy ty myślisz żę USA robiło to z dobrego serca? Ich pomoc humanitarna to nic innego jak "opłata" za wpływy polityczne i dofinansowanie własnego rolnictwa. Zamykając te programy z dnia na dzień szkodzą własnej gospodarce bo decyzje o tym podjęli idioci nie mający pojęcia po co te programy istnieją.

Młody

Follow the White Rabbit
Elon grozi ludziom, którzy organizowali protesty przeciwko Tesli. Twierdzi, że trafią do więzienia.