Na święta elektrykiem ? - no nie wiem...

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Ty chyba jakaś misje masz, co nie? Są elektryki bardziej podmiejskie i są bardziej w trasy. Ja kupując Soula zakładałem go jako auto podmiejskie z baterią na tyle duża, by dojechać bez ładowania z Warszawy na Śląsk. W środku ma więcej miejsca niż wiekszosc aut klasy D (łącznie z Oplem Insignia, który nudzi mi się w garażu) i jedzie się nim wygodnie wiec robię nim też trasy. Gdyby bylo na zewnątrz -10, pojechałbym do Szczecina smrodowozem. Ale przy temperaturach 5+ elektryk prawie nie traci swoich właściwości.

Dopóki będę w stanie jechać elektrykiem za połowę ceny paliwa do smrodowoza (a sobie to dobrze policzyłem) to jadę elektrykiem. Jeśli cena będzie ta sama to wybiorę Insignie bo faktycznie, dojadę nią szybciej. Natomiast w mieście - soul to "miszcz". Mina nabuzowanych dresów w BMW ruszając ze świateł - bezcenna ;).
podzielam twoje zdanie w 100%

Jogur

Fachowiec
We Wrocławiu w świeta GW Bielany nie ruszal z apki - probowalem chyba z 5 razy... pomogla dopiero karta GW.
Dla odmiany na innym slupku GW 22kw zaladowal ze 4 kwh ale koszt ladowania w apce to 0,00 PLN - promocja jakaś czy co?
nie raz, nie dwa dzwoniłem na obsługę GW i startowali zdalnie ładowanie - tłumaczenia "niestartowania" były różne
- nie zamknął pan auta
- drzwi kierowcy są otwarte
- nie odblokował pan portu (a fajka w porcie siedzi i czeka ...)
start podczas rozmowy działał mi zawsze.

ostatnio już mi GW startuje od kopa z appki