Najem Długoterminowy - gdzie najlepiej?

Makus

Pionier e-mobilności
Polecacie jakieś firmy najmu długoterminowego? Gdzie najlepiej brać najem? W firmach leasingowych (typu arval) czy może bezpośrednio u dealera?
Nie wiem jeszcze co będę brał, potrzebuję niedużego elektryka na codzień, ale fajnie jakby miał np. V2L a to chyba w standardzie tylko u Koreańczyków?

Ev3

Pionier e-mobilności
żeby nie było Ioniq 5 mi się bardziej podoba ale obiektywnie muszę stwierdzić: Kona nie odstaje, ogólnie super.
Odstaje ładowaniem (mocno), wielkością (choć to nie musi być plus dla wszystkich), przestronnością wewnątrz, baterią (porównywałem do Ioniqa z większą), o wyglądzie nie wspominając.
Jak już koledzy tłumaczyli, powinna też więcej tracić na wartości niż auto o numer większe.

W tym wynajmie wygrywa tylko ratą.
Ale w sumie, właśnie mniej więcej o tyle, ile wynosi różnica w ich cenie, więc jak dla mnie to za mało żeby to decydowało.

kammoj

Nowy na Forum
ja dostałem ofertę na kone executive + pompa + lakier za 1300 netto na 24 miesiące bez wpłaty własnej :) Właśnie się zastanawiam czy by 2 samochodu (hybrydy lexusa) nie wymienić na to.

chess_m

Posiadacz elektryka
Ionic 5 za 1300 netto na dwa lata bez wplaty ???? Teraz ?
No za taka cene to i ja bym wzial na dwa lata. Gdzie pytac ?
Na stronie Hyundai?

Chociaż czy to będzie bez wpłaty własnej to pewnie niekoniecznie. Ale to już by trzeba było dopytać.
1727077385370.png

Last edited:

Ev3

Pionier e-mobilności
A tesla kiedys bedzie jezdzic sama 😛
tyle ze nie wiem czy tego dozyjemy
Akurat w przypadku nowego auta bev nie byłbym takim pesymistą.
Wręcz przeciwnie - obecny zastój na rynku bev, może skutkować przedłużeniem przywilejów i dotacji.

krzyss

Pionier e-mobilności
Akurat w przypadku nowego auta bev nie byłbym takim pesymistą.
Wręcz przeciwnie - obecny zastój na rynku bev, może skutkować przedłużeniem przywilejów i dotacji.
Jesli zakup nowego warunkowany jest przyznaniem dotacji… to nalezy sie zastanowic czy nas stac na to auto.