Najem Długoterminowy - gdzie najlepiej?

Makus

Pionier e-mobilności
Polecacie jakieś firmy najmu długoterminowego? Gdzie najlepiej brać najem? W firmach leasingowych (typu arval) czy może bezpośrednio u dealera?
Nie wiem jeszcze co będę brał, potrzebuję niedużego elektryka na codzień, ale fajnie jakby miał np. V2L a to chyba w standardzie tylko u Koreańczyków?

Artur_88

Nowy na Forum
Witajcie,
poszukuje najmu Tesli 3 LR, zebrałem trzy oferty - samochodowy.pl, carlease i arval, jak się okazało, wszyscy oferują to na finansowaniu Arvala. Faktycznie ma najlepsze warunki na rynku? Ma ktoś doświadczenie w tym zakresie? Oferta Arvala - 2689 zł z ubezpieczeniem na 36 msc z limitem 15.000. Podzielcie się swoją wiedzą.

Attachments

• Zrzut ekranu 2024-08-13 o 20.10.10.png
    Zrzut ekranu 2024-08-13 o 20.10.10.png
    1,6 MB · Liczba wyświetleń: 75

Juliuszk

Nowy na Forum
Witajcie,
poszukuje najmu Tesli 3 LR, zebrałem trzy oferty - samochodowy.pl, carlease i arval, jak się okazało, wszyscy oferują to na finansowaniu Arvala. Faktycznie ma najlepsze warunki na rynku? Ma ktoś doświadczenie w tym zakresie? Oferta Arvala - 2689 zł z ubezpieczeniem na 36 msc z limitem 15.000. Podzielcie się swoją wiedzą.

Ciekawe. Rozumiem, że to cena jak jeszcze były dotacje, bo 10 dni temu dostałem już propozycję 3700 netto (36 miesięcy, 20k przebiegu rocznie)
IMG_2881.jpeg

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Hyundai Kona najwyższa wersja cennikowo 233k na firmę wynajem:
20k wpłaty netto rata na 24m-ce 930 zł netto z pakietem serwisowym i assistance

krzyss

Pionier e-mobilności
Hyundai Kona najwyższa wersja cennikowo 233k na firmę wynajem:
20k wpłaty netto rata na 24m-ce 930 zł netto z pakietem serwisowym i assistance
Pewnie zaklada dotacje… ktorej nie ma :)

Ev3

Pionier e-mobilności
Pewnie zaklada dotacje… ktorej nie ma :)
No właśnie nie.
Sprawdziłem tą ofertę, na tych samych parametrów co dla Ioniqa5.
Chyba źle jej wyliczyli wartość rezydualną, stąd ta super cena.
Ich zdaniem po 2 latach ma być więcej warta niż Ioniq5, droższy na starcie o jakieś 20%.
A rata niższa o połowę w efekcie.