Naprawa Tesli 3 po uderzeniach krawężnikiem

6a8

Posiadacz elektryka

teślomierz

Fachowiec
Pobrałem te dane. Z danych wynika, że jechałem w trybie CHILL i włączył się tylko abs, ale nie jestem w stanie powiedzieć czy po uderzeniu czy przed.
No i patrząc na ruchy kierownicy to po skręceniu nie odbiłem spowrotem czyli na ten prawy krawężnik się raczej czołem auta wpierniczyłem niż bokiem (inaczej niz zapamietalem).
czyli to raczej cos takiego moglo byc:
1742743557869.png

Last edited:

Elektryczny_Joe

Zadomawiam się
mówiąc szczerze bym tego nie naprawiał (moim zdaniem przekoszona geometria i tego nie naprawią poprawnie, bo się nie da) - spytaj Agenta od Ubezpieczeń czy jest możliwość skorzystania z polisy AC i zezłomowania auta

w końcu AC przy nowych elektrykach tanie nie jest ...

teślomierz

Fachowiec
mówiąc szczerze bym tego nie naprawiał (moim zdaniem przekoszona geometria i tego nie naprawią poprawnie, bo się nie da) - spytaj Agenta od Ubezpieczeń czy jest możliwość skorzystania z polisy AC i zezłomowania auta

w końcu AC przy nowych elektrykach tanie nie jest ...
jakie plusy w porównaniu do prób naprawy? Skoro się nie da naprawić to czemu nie zrobią szkody całkowitej?

Elektryczny_Joe

Zadomawiam się
Niech ci dadzą na piśmie, ze nie kwalifikuje się do szkody całkowitej. Jak masz takie pismo to można, po namyśle, iść do sądu - jak naprawią w ASO to do sądu będzie za późno.

Grzesiek

Pionier e-mobilności
jakie plusy w porównaniu do prób naprawy? Skoro się nie da naprawić to czemu nie zrobią szkody całkowitej?
kolego, wyłącz forum. Bo dowiesz się takich faktów.
1. Idz na kurs prawa jazdy
2. podszkol się na torze,
3. zezłomuj auto.
4. kup rower.

Poważnie... są sprawy których nie warto poruszać na forum :)

Tu Cię prawie wszyscy chcą ukamienować, bo im się zagapienie nigdy nie zdarzyło.
Ekran wszystko przyjmie i ludzie którzy twierdzą, że są dobrymi kierowcami "zaraz" jadą i się rozbijają z podobnych powodów co Ty. Taka ludzka hipokryzja.

Oddaj auto do specjalistów, zrobią co muszą. Kontroluj aby nie przeginali.
Weź tylko poprawkę na fakt, że za pół roku albo i więcej mogą(Nie Muszą!) pojawić się objawy tego incydentu.

Całe szczęście, że nic się nie stało nikomu i świetna przestroga dla innych. Chociaż inni to krytykują i jeżdżą najlepiej na świecie.

Last edited:

teślomierz

Fachowiec
Niech ci dadzą na piśmie, ze nie kwalifikuje się do szkody całkowitej. Jak masz takie pismo to można, po namyśle, iść do sądu - jak naprawią w ASO to do sądu będzie za późno.
Nie widzę logiki w tym co piszesz.

Jak naprawią to po co mam iść do sądu skoro będzie naprawione. A mówiłeś, że się nie da naprawić.

krzyss

Pionier e-mobilności
Da sie naprawic bez przesady. Moze tylko potrwac bo ciezko oszacowac potrzebne czesci.
Zrobia geometrie i bedzie widac. Od siebie jesli bardzo chcesz po naprawie sprawdzic to zrob sam geometrie i ewentualnie pomiar punktow geometrii pojazdu.
A reszta bedzie ok.
Wazne zebys zrobil to w aso, bo wtedy nie wygasnie gwara na auto w przypadku np. Awarii silnikow.
Bedzie git !