Naprawa Tesli 3 po uderzeniach krawężnikiem

cooler

Pionier e-mobilności
Stan baterii jest OK, zostaw jak jest.
Popieram @inter 'a - te 55% jest magiczną granicą gdzie na wielu wykresach zanika wpływ długiego przechowywania baterii litowych w dowolnej temperaturze.

jarqu

Posiadacz elektryka
Popieram @inter 'a - te 55% jest magiczną granicą gdzie na wielu wykresach zanika wpływ długiego przechowywania baterii litowych w dowolnej temperaturze.
a masz jakies wykresy jak wygląda to dla innych wartości?

cooler

Pionier e-mobilności
a masz jakies wykresy jak wygląda to dla innych wartości?
Tak na szybko to migają tu na forum te wykresy, może znajdę.
Ale powyzej 55% w przypadku wysokiej temperatury przechowywania degradacja wzrasta drastycznie, tyle z nich pamiętam.
Nie wiem czy na stronie EW nie było to omawiane? Poszukam

boa

Posiadacz elektryka
Odwiedziłem moja tesle. Zobaczcie cozrobili w warsztacieView attachment 27308
Ale chyba wyczyszczą czy to jakieś trwałe uszkodzenie pod brudem?
Miałem kiedyś w Volvo tak, że w nowym aucie montowali jak (bo nie było opcji fabrycznej) i zapaćkali mi wnętrze - zdziwieni, w ogóle tego nie widzieli na jasnej skórze i podsufitce 🤦‍♂️ na szczęście bez trwałych uszkodzeń było, więc może też się tylko skończy na zwróceniu uwagi i będą chcieli jakoś Ci wynagrodzić straty moralne 😉

teślomierz

Zadomawiam się
Ale chyba wyczyszczą czy to jakieś trwałe uszkodzenie pod brudem?
Miałem kiedyś w Volvo tak, że w nowym aucie montowali jak (bo nie było opcji fabrycznej) i zapaćkali mi wnętrze - zdziwieni, w ogóle tego nie widzieli na jasnej skórze i podsufitce 🤦‍♂️ na szczęście bez trwałych uszkodzeń było, więc może też się tylko skończy na zwróceniu uwagi i będą chcieli jakoś Ci wynagrodzić straty moralne 😉
Kiwrownik przepraszał i powiedział że na koniec wyczyszczą elegancko tak ze śladu nie będzie.
Nauczka na przyszlosc: samemu obwiazywac fotele folie i tak okleić by nie spadało.

boa

Posiadacz elektryka
Kiwrownik przepraszał i powiedział że na koniec wyczyszczą elegancko tak ze śladu nie będzie.
Nauczka na przyszlosc: samemu obwiazywac fotele folie i tak okleić by nie spadało.
Nieee, ja to sobie myślę, ze to jest jednak rola serwisu i to oni mają tego pilnować. Fotel obwiążesz, a co z kierownicą, podsufitka? A może zarysują na zewnątrz? Albo walną butem w próg? Musiałbyś wynająć ochronę na miejscu ;))

teślomierz

Zadomawiam się
Tylko się teraz denerwuję czy to im się uda wyczyścić, bo próbowałem mokrą chusteczką to nie schodzi, a tych foteli chemią nie można traktować...

To co będę się musiał sądzić z nimi by mi wymienili cały fotel? Echhhhhhh

boa

Posiadacz elektryka
Tylko się teraz denerwuję czy to im się uda wyczyścić, bo próbowałem mokrą chusteczką to nie schodzi, a tych foteli chemią nie można traktować...

Żadna chemia nie można? To byłoby dziwne

tanczmy

Zadomawiam się

U mnie były zabrudzenia zgłaszane przy odbiorze nowego auta, też biała tapicerka i też nie do zmycia na mokro. Mobilny wyczyścił i nie ma śladu