Naprawdę dobre ceny na TM3 performance w Szwecji

Bronek

Pionier e-mobilności
A dzwonił ktoś do Tesli i pytał, czy sprzedadzą netto na eksport? Bo na razie to tylko jakieś gdybanie. Sam muszę wszystko tutaj robić? ;)
:)
Jesteś w Drugiej Fazie Trójkąta Dramatycznego.
Altruista/Ofiara/ Agresor.
Ponosisz konsekwencje wrodzonej dobroci, stajesz się tego ofiarą.
Ale spoko zaraz zaczniesz mordować :)

Last edited:

Michal

Pionier e-mobilności
No to są jakieś jaja normalnie podpowiadam, że można kupić auto 40 albo 50 tys taniej i jeszcze ja mam dzwonić i dowiadywać się czy sprzedadzą bez VAT. Już chyba wystarczy że do NFOŚiGW zadzwoniłem i potwierdziłem, że można brać dotacje na sprowadzone na lawecie auto...

Bronek

Pionier e-mobilności
A jak coś nie wyjdzie, to będzie Twoja wina i tak z Altruisty stajesz się Ofiarą.
Tak Cię to wkur... wi, że agresja weźmie górę i albo masz spaprany sen albo opierdzielisz tego co mu pomogłeś.
Aby to przerwać jest jedno wyjście asertywność i to co w sumie zrobiłeś - czyli nie brnąć dalej w uslużność i niech się inni z tym bujają

krzyss

Pionier e-mobilności
No to są jakieś jaja normalnie podpowiadam, że można kupić auto 40 albo 50 tys taniej i jeszcze ja mam dzwonić i dowiadywać się czy sprzedadzą bez VAT. Już chyba wystarczy że do NFOŚiGW zadzwoniłem i potwierdziłem, że można brać dotacje na sprowadzone na lawecie auto...
Jak bys mogl to wypije twoje zdrowie ;)

Attachments

• IMG_8508.jpeg
    IMG_8508.jpeg
    1,3 MB · Liczba wyświetleń: 31

Michal

Pionier e-mobilności

Michal

Pionier e-mobilności
A może kelnerem został gdzieś w Grecji? ;)

rafalkac

Nowy na Forum
Dzięki Michał za hint z cenami w Szwecji.
Napisałem maila do Tesli Sztokholm i niestety bez VAT nie sprzedadzą. Pozostaje droga z podwójnym VAT i odzyskiem ze Szwecji. Mam zamiar napisać do ichniejszego urzędu skarbowego dopytać co tam potrzebują i ile czasu to zajmie.

Hi Rafal,

Thank you for your message.

Unfortunately, there's no way for us to sell the car to you without VAT. I would recommend to look at third parties that might have better tools to help you with a favorable export of a Tesla.

Allt gott / All the best,
Fritiof Samuelsson
Senior Tesla Advisor, EMEA Sales
Mälarvägen 15, 141 71 Segeltorp, Sweden
E. [email protected]
Office. 08-446 838 72

Michal

Pionier e-mobilności
Spróbuj jeszcze zapytać o to zepół zajmujący się eksportem w Niemczech pisząc na adres: [email protected].
Oni obsługiwali mnie jak kupowałem auto w DE.
Jak oni odpowiedzą, że sprzedają bez VAT, to można to uznać jako precedens i uderzyć do SE i męczyć ich, że w DE się da, więc w SE też powinno się dać.
Obawiam się, że zwykły pracownik salonu, do którego pewnie się dodzwoniłeś, mógł nie mieć pojęcia, a odpowiedział to co wiedział :p
Jak mnie już obsługiwali ludzie z tego działu, to w salonie nie wiedzieli, że coś takiego istnieje...

rafalkac

Nowy na Forum
Niby jakiś Senior Advisor odpowiedział, ale masz rację że najłatwiej powiedzieć "nie da się".
Drążę dalej bo i tak kupuję prywatnie, więc problemy zakupu na firmę przynajmniej odpadają.

rafalkac

Nowy na Forum
Jeden kraj na plus. W DE nie robią problemu, trzeba się skontaktować na adres podany przez Michała, rejestrują adres e-mail do sprzedaży na eksport i można zamawiać. Doliczają oczywiście kwotę ekobonusu i trzeba opłacić całość przy osobie prywatnej (jak na firmę nie wiem). Można przyjechać po odbiór z polskimi "blachami" i po odbiorze Tesla zwraca 19% ichniego VATu.

krzyss

Pionier e-mobilności
Jeden kraj na plus. W DE nie robią problemu, trzeba się skontaktować na adres podany przez Michała, rejestrują adres e-mail do sprzedaży na eksport i można zamawiać. Doliczają oczywiście kwotę ekobonusu i trzeba opłacić całość przy osobie prywatnej (jak na firmę nie wiem). Można przyjechać po odbiór z polskimi "blachami" i po odbiorze Tesla zwraca 19% ichniego VATu.
Tesla zwraca vat ? Czy US w DE ?