Szan

Nowy na Forum
Powinni zabrać kwotę pozostałą do spłaty i resztę Ci oddać. Nie wiem jak z odsetkami, czy liczą sobie sumę pozostałych rat + wykup, czy może jakoś inaczej. Teoretycznie płacenie odsetek w takiej sytuacji (czyli sumy rat) nie ma sensu i powinni zabrać sam kapitał.
No tak, teoretycznie. A jest tu może ktoś kto podpisywał umowę w stellantisie i doczytał jakie są warunki w takich sytuacjach? Jak rozmawiałem z handlowcem to raczej sam nie wiedział, bo teksty typu : "po to musi pan mieć gap" albo "przecież nie może pan być stratny" nie brzmią zbyt konkretnie..

xplde

Fachowiec
Możesz uzasadnić dlaczego nie chcesz wysłać kurierem?
Nie wiem, jestem Polakiem i zawsze z tyłu głowy mam niejasne poczucie, że ktoś będzie mnie chciał wyrolować. A w tym przypadku to może się dziwnie skończyć. Weksel in blanco to nie są żarty. Nie podam przykładu co się może zdarzyć po drodze ale intuicja podpowiada mi uczucie zagrożenia.

celll19

Zadomawiam się
Niestety fundusz na początku kwietnia odrzucił wniosek ze względu na brak kwitu od leasingu że ubezpieczenie opłacone. Mało że FV dołączyłem od dealera oraz potwierdzenie przelewu. Odwołanie też odwalili. Złożyłem nowy od razu. Jaki nr wniosku teraz fundusz rozpatruje ? mamy jakieś informacje ?