churro

Zadomawiam się
Pani z Drivalia (CA) powiedziała, że pogadała z szefami i też nie umożliwiają na cesję AC bo nie chce im się gadać z NFOŚiGW gdyby były jakieś szkody więc leasing w Santander i CreditAgricole odpada gdy ktoś nie chce brać weksla in blanco. No i ogólnie z kim nie gadam to jest w szoku, że schemat weksla jest tak pusty.

Last edited:

amoreks

Nowy na Forum
Ja mam dokłądnei tak samo. No ale jak masz JDG to w nazwie powinny być twoje dane :) Umowa pewnie nie jest potrzebna, wszystko było w wniosku zatwierdzane i podpisywane.
Dzieki za info. Jasne, w nazwie sa moje dane, ale nie chce potem zeby po miesiacu Fundusz sie odezwal i powiedzial ze weksel jest zly bo inny 'podmiot' istnieje niz powienien i dlatego dopytuje.

kszysiek20

Nowy na Forum
Samochód zakupiłem w leasingu na firmę (JDG) i wkład własny wpisałem jako koszt w działalność. Jeśli teram otrzymam dofinansowanie z programu Nasze Auto to muszę dokonać korekty? Z tego co rozumiem to dofinansowanie nie jest opodatkowane i podatku płacić nie muszę, ale jak jest z kosztem opłaty wstępnej po dofinansowaniu?

lukech

Zadomawiam się
Udało się już komuś złożyć wniosek o dofinansowanie, kto brał Explorera w programie Ford Ambasador?

umcus

Pionier e-mobilności
Samochód zakupiłem w leasingu na firmę (JDG) i wkład własny wpisałem jako koszt w działalność. Jeśli teram otrzymam dofinansowanie z programu Nasze Auto to muszę dokonać korekty? Z tego co rozumiem to dofinansowanie nie jest opodatkowane i podatku płacić nie muszę, ale jak jest z kosztem opłaty wstępnej po dofinansowaniu?
Leasing to leasing. A dofinansowanie to dofinansowanie. Jedno nie ma żadnego wpływu na drugie. Od dofinansowania nie płacisz podatku.

lukech

Zadomawiam się
Leasing to leasing. A dofinansowanie to dofinansowanie. Jedno nie ma żadnego wpływu na drugie. Od dofinansowania nie płacisz podatku.
To nie zawsze tak jest. W tym przypadku rzeczywiście masz rację, ale to zależy od podstawy prawnej. Są inne programy dofinansowania udzielane przez ten sam Fundusz i tam trzeba robić korekty. Przykładowo w programie Mój Prąd. Ogólnie więc pytanie było zasadne :)