eimi

Pionier e-mobilności
Opublikowano warunki:
Dziękuję, no i extra. 225k netto = 276.75k brutto i auta kupione od drugiej połowy 2024 zakwalifikowane.

Link bezpośredni do programu:

Esiak

Fachowiec
Jestem ciekaw jeszcze tych wymagań dotyczących tego, że pojazd ma być nowy i z przebiegiem nie większym niż 6 tys. km. Elektrowóz uważa, że to:
Brzmi to jak paradoks, ale jest możliwe do zrealizowania, gdy salon zdecydował się na użycie tablic profesjonalnych,
a ja myślę, że jeśliby wziąć definicję nowego pojazdu z ustawy o VAT, to:
Zgodnie z art. 2 pkt 10 lit. a) ustawy VAT przez nowe środki transportu rozumie się przeznaczone do transportu osób lub towarów pojazdy lądowe napędzane silnikiem o pojemności skokowej większej niż 48 centymetrów sześciennych lub o mocy większej niż 7,2 kilowata, jeżeli przejechały nie więcej niż 6000 kilometrów lub od momentu dopuszczenia ich do użytku upłynęło nie więcej niż 6 miesięcy; za moment dopuszczenia do użytku pojazdu lądowego uznaje się dzień, w którym został on pierwszy raz zarejestrowany w celu dopuszczenia do ruchu drogowego lub w którym po raz pierwszy podlegał on obowiązkowi rejestracji w celu dopuszczenia do ruchu drogowego w zależności od tego, która z tych dat jest wcześniejsza; jeżeli nie można ustalić dnia pierwszej rejestracji pojazdu lądowego lub dnia, w którym podlegał on pierwszej rejestracji, za moment dopuszczenia do użytku tego pojazdu uznaje się dzień, w którym został on wydany przez producenta pierwszemu nabywcy, lub dzień, w którym został po raz pierwszy użyty dla celów demonstracyjnych przez producenta.
wszystkie demówki, nawet już zarejestrowane (nie minęło 6 miesięcy od zarejestrowania) z przebiegiem do 6 tys, by się wpasowały... 😄

Ev3

Pionier e-mobilności
a ja myślę, że jeśliby wziąć definicję nowego pojazdu z ustawy o VAT, to:

wszystkie demówki, nawet już zarejestrowane (nie minęło 6 miesięcy od zarejestrowania) z przebiegiem do 6 tys, by się wpasowały... 😄
I nie tylko demówki.
Zwykłe bardzo młode używki też.

tanczmy

Zadomawiam się