S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
on swoje przedstawił, a innym zabrania. :)
Ogólnie wszystkie te perypetie na temat dofinansowań wyglądają jak telenowele... coś tam powiedziano, coś tam może dodano... i nie można nikomu uwierzyć, bo to się zmienia jak w kalejdoskopie...
podobnie jak z cenami prądu zwłaszcza jak ktoś ma PV ;)

mikxo

Fachowiec
on swoje przedstawił, a innym zabrania. :)
Ogólnie wszystkie te perypetie na temat dofinansowań wyglądają jak telenowele... coś tam powiedziano, coś tam może dodano... i nie można nikomu uwierzyć, bo to się zmienia jak w kalejdoskopie...
A gdzie ja zabraniam komukolwiek przedstawiania swoich poglądów? Można nawet w każdym poście, w końcu mamy wolność słowa :) Ale jak ktoś niezaznajomiony z tematem zobaczy wpis: "dopłat nie ma", to może uznać że nie ma ich w ogóle, a nie tylko dla leasingów w działalności gospodarczej, kogoś mogą interesować np. dopłaty dla osób fizycznych.
Co do zmian w nowym programie - w końcu po to były konsultacje społeczne, żeby zmiany były. Program jeszcze nie wystartował, więc wszystkich szczegółów jeszcze nie ma, ale są już pewne konkrety: https://www.gov.pl/attachment/f0da442f-183b-479c-a5f1-a22fc0a05e4f i to się nie zmieni.

Panowie, bez politykowania, bo się off-topic robi :rolleyes:
W pełni popieram 👍

pikacz

Nowy na Forum
Czy w wypadku JDG, dopłata 30.000 do opłaty wstępnej dotyczy kwoty netto czy brutto?

Facet w salonie stellantisa stwierdził dzisiaj, że prawdopodobnie wpłatę będzie można ustalić na 30 tys. netto i całość powinna zostać zwrócona jednak po lekturze dokumentu na stronie ministerstwa mam ku temu wątpliwości. Czy krośnie sprawdzał temat?

mikxo

Fachowiec
Czy w wypadku JDG, dopłata 30.000 do opłaty wstępnej dotyczy kwoty netto czy brutto?

Facet w salonie stellantisa stwierdził dzisiaj, że prawdopodobnie wpłatę będzie można ustalić na 30 tys. netto i całość powinna zostać zwrócona jednak po lekturze dokumentu na stronie ministerstwa mam ku temu wątpliwości. Czy krośnie sprawdzał temat?
Dopłata dotyczy kwoty netto - "podatek od towarów i usług (VAT) jest wydatkiem niekwalifikowalnym".

polaris

Fachowiec
A co będzie ze środkami z programu 1.0? Zostaną do 100% wykorzystania czy 1.0 zostanie zamknięty a niewykorzystana kasa przekazana do 2.0?

solik

Pionier e-mobilności